Galeria de Arta

arta pentru tine

  17.06.2014

Delesio Antonio Berni

Delesio Antonio Berni (14 mai 1905 - 13 octombrie 1981) a fost un artist figurativ, născut în Rosario, provincia Santa Fe, Argentina, activând ca pictor, ilustrator şi gravor. Tatăl său, Napoleón Berni, era croitor, un imigrant italian. Mama, Margarita Picco, argentiniană, fiica unor italieni stabiliţi în Roldán, un oraş din apropiere.
Până în 1930 Berni a fost căsătorit şi a avut o fiică. Şocat de vestea loviturii de stat din Buenos Aires, s-a decis să se întoarcă şi să se stabilească la ţară, apoi în Rosario, pictând în primăria satului. A organizat o asociaţie de artişti şi studenţi şi a fost pentru scurt timp membru al Partidului Comunist local.

Continuare…

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Pictura, Artisti
Comenteaza!

  6.05.2014

Edward Hopper

Edward Hopper (22 iulie 1882 - 15 mai 1967) a fost un proeminent pictor şi gravor american, fiind foarte popular pentru picturile sale în ulei, dar la fel de prolific şi în ceea ce priveşte acuarelele şi gravurile. În scenele sale urbane şi rurale, stilul său reflectă viziunea sa personală despre stilul de viaţă american.

În picturile sale, Edward Hopper a acordat o atenţie specială designului geometric şi plasării cu grijă a figurilor umane în echilibru potrivit cu mediul lor înconjurător. A fost un artist metodic care picta încet şi aşa cum singur a scris: “E nevoie de timp îndelungat pentru a-mi veni o idee. Apoi trebuie să mă gândesc mult la ea. Nu mă apuc să pictez până nu am prefigurat-o în mintea mea. Mă simt bine când ajung la şevalet.”

Continuare…

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Pictura, Artisti
Comenteaza!

  29.04.2014

Ivan Bilibin

Ivan Yakovlevich Bilibin (16 august 1876 - 7 februarie 1942) a fost un ilustrator şi scenograf al secolului al XX-lea care a luat parte la “Mir iskusstva” şi şi-a adus contribuţia la baletele ruse. De-a lungul carierei sale a fost în permanenţă influenţat de folclorul slav. Ivan Bilibin s-a născut într-o suburbuie a Sankt Petersburgului şi a studiat în 1989 la Şcoala de Artă “Anton Ažbe” din Munchen, apoi sub îndrumarea artistică a lui Ilia Repin la Sankt Petersburg. Între 1902 - 1904, Bilibin a călătorit în nordul Rusiei fiind fascinat de arhitectura veche din lemn şi de folclorul rus. Şi-a publicat descoperirile în 1904 în monografia “Arta populară a nordului Rusiei”. Stampele tradiţionale japoneze au fost o altă sursă artistică care i-a influenţat lucrările. Bilibin şi-a dobândit recunoaşterea în 1899, când a dat publicării ilustraţiile sale pentru basmele ruse. În timpul Revoluţiei Ruse din 1905 a desenat benzi desenate cu teme revoluţionare. În 1909 a realizat costumele şi decorurile pentru premiera operei “Pasărea de foc” a lui Rimski-Korsakov. După scurte opriri în Cairo şi Alexandria, s-a stabilit la Paris în 1925 unde a decorat biserici ortodoxe şi reşedinţe private. Tânjea de dorul pământului natal şi după ce, în 1936, a decorat ambasada Rusiei, s-a întors în Rusia Sovietică. Până în 1941 a susţinut conferinţe la Academia Sovietică de Arte. Bilibin a murit în timpul asediului Leningradului.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Artisti
Comenteaza!

  22.04.2014

Jean-Michel Folon

Jean-Michel Folon (1 martie 1934 - 20 octombrie 2005) a fost un artist, ilustrator, pictor şi sculptor belgian. Folon s-a născut la Uccle, o suburbie a oraşului Bruxelles, unde a studiat arhitectura la Institutul Saint-Luc. În 1955 s-a stabilit în locuinţa unui grădinar de la periferia Parisului. Timp de cinci ani a desenat în continuu în toate momentele zilei. În 1985 s-a mutat la Monaco unde a lucrat într-un atelier mare înconjurat de numeroşi artişti.

Continuare…

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Artisti
Comenteaza!

  15.04.2014

Poveştile văzute de Virginia Frances Sterrett

Virginia Frances Sterrett (1900-1931), artistă şi ilustratoare americană, a primit prima sa comandă la vârsta de 19 ani (la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu tuberculoză) din partea editurii “The Penn Publishing Company” pentru a ilustra “Vechi basme franceze” (1920) - o colecţie de lucrări din secolul al XIX-lea care aparţinea autoarei franceze Contesa de Ségur (Sophie Fedorovna Rostopchine).

Continuare…

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Artisti
Comenteaza!

pagina urmatoare

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com