Galeria de Arta

arta pentru tine

  18.03.2014

Peisaj-Guyon sub clar de… lupă

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul să participe la programul “Opera sub clar de… lupă” în Colecţia Elena şi Anastase Simu, aflată la Muzeul Colecţiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111). Prezentarea se concentrează asupra desenului “Peisaj-Guyon” (1959), realizat de pictorul francez Camille Pissarro, unui dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai mişcării impresioniste. Se vor face, însă, referiri şi la alte lucrări aflate în Colecţia Simu. Programul oferă informaţii despre istoria desenului şi despre autorul ei (ce reprezintă pentru istoria artei, cum se raportează desenul ales la ansamblul operei sale) în cadrul unei analize stricte a obiectelor (subiect, compoziţie, simbolism).

Pissarro, Colecţia Simu

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Desen, Stiri, Muzee
Comenteaza!

  6.03.2014

Phantasmagoria

Joi, 6 martie 2014, de la ora 19:30, are loc la Anaid Art Gallery vernisajul expoziţiei de desen „Phantasmagoria”, semnată Raluca Arnăutu, curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană poate viziona expoziţia în perioada 6 martie – 5 aprilie 2014.

Phantasmagoria

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Desen, Stiri, Expozitii
Comenteaza!

  1.01.2014

Cum se desenează Mona Lisa

E un început :))

Mona Lisa

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Umor, Desen
Comenteaza!

  6.08.2013

Virgil Finlay

Virgil Finlay (23 iulie 1914 - 18 ianuarie 1971) a fost un ilustrator horror, SF şi pulp fantasy care a lucrat în multe medii artistice, de la guaşă la uleiuri, însă s-a specializat şi a devenit faimos pentru desenele sale minuţioase executate în peniţă şi cerneală. În pofida naturii intensiv de minuţioase şi care necesită timp a specialităţii sale, Finlay a creat mai mult de 2600 de lucrări de artă grafică în cei 35 de ani ai săi de carieră.


Continuare…

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Desen, Video, Artisti
Comenteaza!

  5.02.2013

Portraits from a Canyon

Imagini din expoziţia “Portraits from a Canyon: Los Angeles in the 60s and 70s”, deschisă în ianuarie 2013 la galeria Cheim & Read din New York City, cu portrete realizate de Don Bachardy şi selectate de Jack Pierson

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Desen, Video, Expozitii
Comenteaza!

pagina urmatoare

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com