Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.11.2012

Concurs pentru cea de-a 55-a ediţie Bienalei de la Veneţia

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul Cultural Român organizează concursul pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta România la cea de-a 55-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia.

În anul 2013, proiectele care vor reprezenta România la secţiunea Participări Naţionale se vor realiza în două spaţii expoziţionale:
a) Pavilionul României din Giardini della Biennale
b) Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Concursuri
Comenteaza!

  22.08.2012

S-a decis care este cea mai frumoasă fotografie de la Sibiu Baroc

Prima ediţie a concursului foto “Baroc Urban” s-a încheiat pe 20 august 2012, fiind anunţate rezultatele juriului de specialitate format din Rareş Helici (coordonator al proiectului „Baroc Urban”), Ovidiu Dragoman (directorul Casei de Cultură din Sibiu), Florina Niţu (istoric), Daniel Bălţat (fotograf profesionist, lector al Şcolii de Fotografie Image Art), Adrian Bugariu (fotograf profesionist) şi Vali Novacovschi (fotograf freelancer). Au fost jurizate 105 fotografii înscrise şi acceptate în concurs. Nu au fost admise imaginile ce nu conţineau elemente baroce şi cele care nu aparţineau de drept participanţilor.

Premiul 1 - Valentin Besa

Premiul 1 - Valentin Besa


Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Concursuri
Comenteaza!

  19.07.2012

Salonul de Proiecte 2012-2013

Salonul de Proiecte adresează artiştilor aflaţi la începutul carierei invitaţia de a trimite propuneri de proiecte (conceptul şi descrierea proiectului - max. 1 pag. A4, schiţe, estimare de buget, etc) însoţite de o documentaţie relevantă a activităţii artistice (CV, portofoliu). Materialele pot fi trimise în format digital la salonuldeproiecte@gmail.com, ataşate la mesaj şi nu prin transfer sau alte platforme similare, în format pdf la o rezoluţie potrivită pentru ecranul computerului.

Data limită de trimitere a proiectelor este 15 august 2012.

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Concursuri
Comenteaza!

  13.07.2012

Baroc urban în Sibiu

În perioada 10 iulie – 10 august 2012, la Sibiu se desfăşoară evenimentul „Baroc urban”. Călătorii sau oamenii locului sunt invitaţi să descopere şi să fotografieze timp de o lună elemente baroce în oraşul Sibiu. Animatori culturali, aflaţi în fiecare weekend în zonele de interes, îmbrăcaţi în costume specifice, îi vor însoţi în căutările lor, oferind informaţiile necesare, stimulând şi încurajând posibilii participanţi să se înscrie în proiect.

Baroc urban

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Concursuri
Comenteaza!

  23.04.2012

Spaţiu expandat - individ şi masă

Asociaţia Volum Art lansează un apel de proiecte pentru programul Spaţiu expandat, pe tema individ şi masă. Apelul este deschis în perioada 19 aprilie – 20 mai 2012. Proiectul propune publicului bucureştean un eveniment amplu, desfăşurat pe o perioadă de şapte luni, aprilie – octombrie 2012, şi cuprinde un apel de proiecte destinat artiştilor, o expoziţie cu propunerile selectate şi o intervenţie temporară în spaţiul public – amplasarea a 7 lucrări de artă contemporană în Bucureşti în perioada 6 septembrie – 31 octombrie 2012.

Locaţiile propuse pentru intervenţie de către autorii proiectului, Judit Balko şi Mihai Balko, sunt spaţii pietonale din centrul Bucureştiului, oferind astfel publicului un traseu cultural urban ce începe în Centrul Vechi, la Hanul lui Manuc şi se termină pe Bd-ul Magheru, vis a vis de Librăria Cărtureşti.

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Concursuri
Comenteaza!

pagina urmatoare

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com