Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.07.2012

Salonul de Proiecte 2012-2013

Salonul de Proiecte adresează artiştilor aflaţi la începutul carierei invitaţia de a trimite propuneri de proiecte (conceptul şi descrierea proiectului - max. 1 pag. A4, schiţe, estimare de buget, etc) însoţite de o documentaţie relevantă a activităţii artistice (CV, portofoliu). Materialele pot fi trimise în format digital la salonuldeproiecte@gmail.com, ataşate la mesaj şi nu prin transfer sau alte platforme similare, în format pdf la o rezoluţie potrivită pentru ecranul computerului.

Data limită de trimitere a proiectelor este 15 august 2012.

Pornind de la premisă că în România posibilităţile de producţie în arta contemporană sunt aproape inexistente, iar artiştii din generaţiile noi întâmpină mari dificultăţi în a-şi concretiza proiectele, Salonul de Proiecte şi-a propus să acţioneze ca o platformă pentru încurajarea unor practici artistice care abordează problemele actuale din societatea românească, reflectând asupra contextului contemporan.

Ca urmare a primului Open Call lansat de Salonul de Proiecte în vara anului 2011, au fost primite 43 de proiecte, dintre care au fost produse şi expuse în expoziţia “Opt lucrări noi şi jumătate” propunerile artiştilor Marina Albu, Alexandra Bodea, Răzvan Botiş, Claudiu Cobilanschi, Mihai Iepure-Gorski, Cătălin Ilie, Alexandra Pirici şi Veda Popovici. Al doilea episod legat de Open Call a fost programat pentru luna iunie 2012 şi a prezentat lucrări propuse de Biroul de Cercetări Melodramatice în colaborare cu Irina Costache, Simina Guga şi Stefan Tiron, Tatiana Fiodorova, Bogdan Girbovan, Mihaela Michailov şi Paul Dunca, Olivia Mihaltianu, Alexandru Niculescu şi Ştefan Sava.

Salonul de Proiecte i-a invitat pe Aurelia Mihai şi Ciprian Muresan să realizeze selecţia proiectelor, urmând ca în sezonul 2012-2013, cei doi artişti să curatorieze fiecare câte o expoziţie de grup care va prezenta proiectele selectate. Ţinând cont de constrângerile legate de spaţiu şi de buget, în urma procesului de selecţie vor urma discuţii şi negocieri cu fiecare dintre artiştii selectaţi.

Salonul de Proiecte este o iniţiativă a Magdei Radu şi a Alexandrei Croitoru şi se desfăşoară în spaţiile din Calea Moşilor, nr. 62-68, etaj 2, Bucureşti, cu sprijinul financiar şi logistic oferit de MNAC. Aceasta iniţiativă îşi propune realizarea unor expoziţii şi prezentări care se vor focaliza asupra artei contemporane din România, punând producţiile tinerilor artişti într-un context generaţional mai larg.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Concursuri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com