Galeria de Arta

arta pentru tine

  25.04.2014

Conferinţă despre paftale la MNAR

Muzeul Naţional de Artă al României organizează duminică, 27 aprilie 2014, de la ora 16:30, o conferinţă care marchează finalul expoziţiei “Podoabe din trecut: Paftale şi bijuterii din colecţiile MNAR“, deschisă în Rotonda sălii Auditorium. Carmen Tănăsoiu, curatorul expoziţiei şi specialist al secţiei de Artă Veche Românească, va vorbi despre tehnicile în care au fost realizate paftalele. Totodată, se vor descifra simbolurile şi ornamentele acestora, dezvăluind povestea din spatele obiectelor expuse.

paftale

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Arte minore
Comenteaza!

  3.04.2014

Inspiraţie din lumea paftalelor

Muzeul Naţional de Artă al României organizează miercuri, 9 aprilie 2014, de la ora 17:00, o întâlnire cu tema “Inspiraţie din lumea paftalelor”, în cadrul expoziţiei “Podoabe din trecut: Paftale şi bijuterii din colecţiile MNAR“, deschisă în Rotonda sălii Auditorium. Carmen Tănăsoiu, curatorul expoziţiei şi specialist al secţiei de Artă Veche Românească, va descifra simbolurile şi ornamentele paftalelor, precum şi tehnicile în care au fost realizate. Întâlnirea este dedicată tinerilor creatori, studenţilor şi tuturor celor interesaţi să afle mai multe informaţii despre simbolistica paftalelor şi a deosebitelor elemente decorative care le înfrumuseţează.

Inspiraţie din lumea paftalelor

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Arte minore, Expozitii
Comenteaza!

  20.12.2013

Tradiţii - Ceramica de Corund, judeţul Harghita

Promotoare a valorilor spirituale și culturale, Romfilatelia ilustrează pe timbre adevărate comori, ce nu trebuie uitate, schimbate sau înlăturate, întrucât ele sunt cele care ne caracterizează, ne definesc și ne îmbogățesc. În acest sens, emisiunea de mărci poștale “Tradiții – Ceramica de Corund, județul Harghita” oferă tuturor o mică parte din această moștenire vie a trecutului, ce datează pe teritoriul țării noastre încă din mileniul VI î.Hr. Începând cu ziua de vineri, 20 decembrie 2013, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Ceramica de Corund

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arte minore, Filatelie
Comenteaza!

  19.12.2013

Podoabe din trecut: Paftale şi bijuterii din colecţiile MNAR

Muzeul Naţional de Artă al României prezintă în perioada 19 decembrie 2013 – 27 aprilie 2014 expoziţia “Podoabe din trecut: Paftale şi bijuterii din colecţiile MNAR”, deschisă în Rotonda sălii Auditorium (intrarea din strada Ştirbei Vodă nr. 1-3). Organizatoarea expoziţiei este Carmen Tănăsoiu, specialist în cadrul secţiei de Artă Veche Românească.

Podoabe din trecut: Paftale şi bijuterii din colecţiile MNAR (afiş)

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Arte minore, Expozitii
Comenteaza!

  3.07.2013

vermeil

Vermeil este un termen provenit din franceză, însemnând o auritură de o tonalitate caldă, roşiatică, executată pe orice metal la foc, în special pe vesela de masă din argint. Se practică începând din secolul al XVII-lea.

vermeil

Publicat de Silvia Velea
in categoriile Dictionar, Arte minore
Comenteaza!

pagina urmatoare

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com