19.10.2011
TopJucarii.ro este, după cum îi sugerează şi numele, un magazin online cu jucării pentru cei mici. În oferta destul de variată, se remarcă şi categoria Artă şi Îndemânare, destinată dezvoltării creativităţii şi abilităţilor practice ale copiilor, încă de la cele mai fragede vârste.
Continuare…
Publicat de Lucian Velea
in categoriile Diverse
Comenteaza!
23.10.2007
Peter Callesen nu face un fel de origami. Cu o delicateţe şi o inspiraţie cum rar mi-a fost dat să întâlnesc, artistul explorează metaforic, filozofic chiar, hotarul iluzoriu dintre lumea bidimensională şi cea tridimensională, dintre realitate si vis, dintre trup si suflet, dintre material si imaterial, dintre captivitate şi libertate. Iar în spatele decupajelor fine, care se încheagă parcă cu un efort aproape omenesc, nu stă structura elaborată şi sigură a unei diagrame, aceste forme fiind susţinute de însăşi fragilitatea ideii care le-a dat naştere.
“Looking back” de Peter Callesen
Continuare…
Publicat de Silvia Velea
in categoriile Diverse
Comenteaza!
8.10.2007
Este fantastic cum câteva sârme şi o infuzie consistentă de creativitate pot însufleţi obiecte banale. Arta nu ţine întotdeauna de o anumită măiestrie, uneori ideile bune şi dorinţa de a le pune în practică sunt suficiente.
Continuare…
Publicat de Lucian Velea
in categoriile Diverse
1 comentariu
4.10.2007
Tim Noble şi Sue Webster au adunat luni de zile obiecte din gunoiul propriu, apoi le-au aranjat cu grijă, cu un scop artistic. La lumina zilei, arată la fel de neplăcut ca orice morman de gunoi. Însă în întuneric, un proiector bine plasat aruncă o umbră a gunoiului pe un panou şi, ca într-o magie uluitoare, aceasta dezvăluie creaţia. Lucrările celor doi au mesaje subtile despre relaţia dintre om şi rezidurile sale.
“Dirty White Trash”
Continuare…
Publicat de Lucian Velea
in categoriile Diverse
Comenteaza!
3.10.2007
La prima vedere, pot părea nişte imagini grafice ciudate, fără noimă, însă odată ce cilindrul este pus la locul potrivit şi desenul se reflectă pe suprafaţa sa, misterul este dezvăluit. Este o modalitate inedită de creaţie artistică, ce îşi ascunde sensul la propriu. În plus, poziţia privitorului are rolul său, imaginea reflectată suferind modificări în funcţie de perspectivă. Deşi creaţia este statică, ea se dinamizează prin mişcarea privitorului. Este o idee ingenioasă, care poate fi speculată în multe feluri.
Continuare…
Publicat de Lucian Velea
in categoriile Diverse
Comenteaza!