15.11.2007
Travis Beckham este un grafician şi programator american. Pe site-ul său personal, pe lângă creaţiile sale, există şi o secţiune dedicată modelelor repetitive, ceea ce în limba engleză se numeşte “pattern”. Acestea sunt folosite în special în web design, dar şi în alte creaţii grafice. Pot fi folosite şi ca wallpaper, dar şi ca inspiraţie pentru decoraţiuni.
Modelele create de Travis Beckham sunt originale şi reflectă un spirit de miniaturist. Unele sunt chiar surprinzătoare, îmbinând abstractul cu elemente din lumea înconjurătoare. Autorul le pune la dispoziţie gratuit şi, fiind în număr mare, constituie o resursă ce se poate dovedi utilă.
Publicat de Lucian Velea
in categoriile Resurse
1 comentariu
30.10.2007
Nu mulţi oameni au ocazia de a vedea capodopere de foarte aproape, ca să nu mai vorbim de un studiu detaliat. Firma italiană HAL9000, specializată în restaurarea şi digitizarea lucrărilor de artă, a realizat imagini de o rezoluţie extraordinară pentru câteva capodopere şi le-a publicat pe site-ul www.haltadefinizione.com. Prin intermediul unei aplicaţii online, oricine poate studia aceste imagini, mărind detaliile până la un nivel impresionant.
Continuare…
Publicat de Lucian Velea
in categoriile Resurse
1 comentariu
29.10.2007
Există numeroase programe de procesare a imaginilor, însă site-ul flauntR vine cu o abordare nouă. Este vorba despre câteva aplicaţii online, disponibile gratuit şi uşor de folosit, ceea ce le face atractive în special pentru începători.
Continuare…
Publicat de Lucian Velea
in categoriile Resurse
Comenteaza!
13.09.2007
Alegerea culorilor potrivite este esenţială pentru fiecare artist. De obicei nu este suficientă alegerea unei singure culori, ci este necesară o paletă de culori care să se armonizeze. Nu este o treabă atât de uşoară pe cât poate părea la prima vedere. Din acest motiv a apărut aplicaţia online gratuită Adobe Kuler. Fiecare utilizator poate alcătui palete cu o culoare de bază şi alte patru culori asociate (sau mai puţine). Paletele pot fi făcute publice, pentru ca ceilalţi utilizatori să le aprecieze, să le comenteze şi eventual să le folosească. Este practic şi o comunitate a iubitorilor de culori.
Procesul de creare a paletei de culori nu este lăsat la voia întâmplării. De fapt, acesta este punctul cel mai interesant al aplicaţiei. Culorile din paletă pot fi relaţionate după anumite formule. Pentru aceasta, nu trebuie să fii matemacian - este suficient să alegi formula dorită şi să tragi cu mouse-ul unul sau mai multe puncte, după caz. Pentru cei care se bazează pe simţul lor artistic, este disponibil şi modul “Custom”, în care nu sunt restricţii, culorile putând fi alese liber.
Publicat de Lucian Velea
in categoriile Resurse
Comenteaza!