Galeria de Arta

arta pentru tine

  20.06.2014

Moon Shadows

Liam Rainsford prezintă o modalitate de realizare a unui peisaj de noapte, folosind doar 3 culori în afară de alb şi negru

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Video, Pictura
2 comentarii

  19.06.2014

strappo

Strappo este un termen italian care defineşte tehnica folosită în cursul transferului unei picturi murale pe un suport nou. Acest procedeu constă în extragerea exclusivă a stratului de culoare.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Pictura, Dictionar
Comenteaza!

  17.06.2014

Delesio Antonio Berni

Delesio Antonio Berni (14 mai 1905 - 13 octombrie 1981) a fost un artist figurativ, născut în Rosario, provincia Santa Fe, Argentina, activând ca pictor, ilustrator şi gravor. Tatăl său, Napoleón Berni, era croitor, un imigrant italian. Mama, Margarita Picco, argentiniană, fiica unor italieni stabiliţi în Roldán, un oraş din apropiere.
Până în 1930 Berni a fost căsătorit şi a avut o fiică. Şocat de vestea loviturii de stat din Buenos Aires, s-a decis să se întoarcă şi să se stabilească la ţară, apoi în Rosario, pictând în primăria satului. A organizat o asociaţie de artişti şi studenţi şi a fost pentru scurt timp membru al Partidului Comunist local.

Continuare…

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Pictura, Artisti
Comenteaza!

  13.06.2014

Bridge at Kilkea

Liam Rainsford prezintă o modalitate de a realiza un peisaj cu un pod, utilizând doar 3 culori, în afară de alb şi negru

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Video, Pictura
Comenteaza!

  12.06.2014

Workshop de restaurare icoane pe sticlă

În perioada 16-27 iunie 2014, Complexul Naţional Muzeal ASTRA prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu. Departamentul de Conservare-Restaurare, organizează prima ediţie a Workshopului de restaurare icoane pe sticlă, ce reuneşte alături de specialiştii muzeului-gazdă, invitaţi din Londra, Republica Moldova şi studenţi din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” – Sibiu. Workshopul coordonat de dr. Alina Geanina Ionescu se desfăşoară la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Poarta III.

Workshop de restaurare icoane pe sticlă

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Muzee
Comenteaza!

pagina urmatoare

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com