Galeria de Arta

arta pentru tine

  29.04.2014

Interferenţe arhitecturale italo-române

Accademia di Romania in Roma în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București organizează Conferința Internațională și Expoziția „Interferențe arhitecturale italo-române”. Expoziția, deschisă în perioada 5-7 mai 2014, se compune din 100 de panouri cu imagini ale celor mai importante edificii ale arhitecturii interbelice italiene și românești și este realizată de prof. dr. arhitect Sorin Vasilescu, în colaborare cu arh. Roland Adrian Kunst și arh. Matei Luca Stoian, cadre didactice la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Manifestările au loc în prezența S.E. Dana-Manuela Constantinescu, Ambasadorul României în Italia.

Interferențe arhitecturale italo-române

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arhitectura
Comenteaza!

  28.03.2014

#bucuresci

ARCEN (Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate) organizează luni, 31 martie 2014, de la ora 19:00, la Fundația Löwendal (P-ța Gh. Cantacuzino nr. 1) conferința “București: o evoluție a contrastelor. Imaginea unei identități”, eveniment la care sunt fi invitați arhitectul Hanna Derer, scriitorul Dan C. Mihăilescu și președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan. Evenimentul este organizat cu ocazia vernisajului expoziției “#bucuresci” a fotografului Alberto Groșescu, expoziție care propune publicului larg o serie de interogații cu privire la identitatea orașului, construită totdeauna pe o temelie contrastantă. Intrarea la eveniment este gratuită și se face în limita locurilor disponibile. Expoziția este deschisă până pe data de 10 aprilie 2014.

#bucuresci

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Arhitectura, Expozitii
Comenteaza!

  13.03.2014

Stilul Manuelin

Stilul Manuelin este un stil dominant în arhitectura şi sculptura decorativă din Portugalia, apărut către sfârşitul secolului al XV-lea, şi care şi-a atins apogeul în timpul domniei lui Manuel I cel Fericit (1495-1521). Sinteză dintre goticul târziu şi Renaştere, este caracterizat prin coloane în torsadă, ca şi prin bogăţia sculpturii ornamentale, plasată pe structuri gotice şi marcată de elemente romanice, maure şi orientale (exemplu, Mânăstirea din Belem). Principal meşter al stilului manuelin a fost Joao de Castilho (Juan de Castillo).

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Dictionar, Arhitectura, Sculptura
Comenteaza!

  22.01.2014

Oraşele României, Arad

Tema tradițională regiuni și orașe ale țării noastre este abordată și în 2014 de Romfilatelia, care introduce în circulație emisiunea de mărci poștale “Orașele României, Arad”, continuând astfel să promoveze pe timbre clădiri simbolice naționale, de mare însemnătate culturală. Începând cu ziua de joi, 23 ianuarie 2014, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Arad

Continuare…

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arhitectura, Filatelie
Comenteaza!

  10.01.2014

Early English

Early English este denumirea perioadei timpurii a goticului englez (”goticul timpuriu”) în arhitectură, cuprinsă aproximativ între anii 1170 şi 1270. Principalele monumente ce caracterizează această fază stilistică sunt catedralele din Lincoln, Wells şi Ely.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Dictionar, Arhitectura
Comenteaza!

pagina urmatoare

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com