Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.03.2014

#bucuresci

ARCEN (Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate) organizează luni, 31 martie 2014, de la ora 19:00, la Fundația Löwendal (P-ța Gh. Cantacuzino nr. 1) conferința “București: o evoluție a contrastelor. Imaginea unei identități”, eveniment la care sunt fi invitați arhitectul Hanna Derer, scriitorul Dan C. Mihăilescu și președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan. Evenimentul este organizat cu ocazia vernisajului expoziției “#bucuresci” a fotografului Alberto Groșescu, expoziție care propune publicului larg o serie de interogații cu privire la identitatea orașului, construită totdeauna pe o temelie contrastantă. Intrarea la eveniment este gratuită și se face în limita locurilor disponibile. Expoziția este deschisă până pe data de 10 aprilie 2014.

#bucuresci

Bucureștiul de astăzi, surprins în expoziția “#bucuresci”, încearcă să ridice vizitatorului niște întrebări cheie pentru înțelegerea propriei identități vizavi de orașul în care trăiește: Cum ne raportăm astăzi la oraș? Îl iubim? Ne imaginăm că e cineva vinovat pentru modul în care arată? Credem că putem schimba ceva? Am pleca, mai degrabă, în altă parte? Care-i relația dintre o impersonală clădire de sticlă și luminoasa viitoare ruină de lângă ea? Cum de-a rămas Bucureștiul cu răni deschise în prim centru?

ARCEN îi invită pe Hanna Derer, Dan C. Mihăilescu și Nicușor Dan să dezbată problematica identității orașului și a locuitorilor lui. Expoziția lui Alberto Groșescu devine suportul dezbaterii și caută să ofere un sens întrebării: care este adevărata identitate a orașului București?

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Arhitectura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com