Galeria de Arta

arta pentru tine

  20.12.2013

Tradiţii - Ceramica de Corund, judeţul Harghita

Promotoare a valorilor spirituale și culturale, Romfilatelia ilustrează pe timbre adevărate comori, ce nu trebuie uitate, schimbate sau înlăturate, întrucât ele sunt cele care ne caracterizează, ne definesc și ne îmbogățesc. În acest sens, emisiunea de mărci poștale “Tradiții – Ceramica de Corund, județul Harghita” oferă tuturor o mică parte din această moștenire vie a trecutului, ce datează pe teritoriul țării noastre încă din mileniul VI î.Hr. Începând cu ziua de vineri, 20 decembrie 2013, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Ceramica de Corund

Meșteșugul olăritului definește, prin formă, proporții și cromatică, inventivitatea și inspirația olarilor, păstrând totodată specificul arealului românesc. De asemenea, valoarea creației în domeniul olăritului este unanim recunoscută în întreaga lume, centrele de creație din Curtea de Argeș, Poienița, Stroiești, Marginea, Rădăuți sau Păltinoasa fiind recunoscute ca adevărate branduri.

Cele patru timbre ale emisiunii cu valorile nominale de 3.30 lei, 3.60 lei, 5.00 lei și 8.10 lei ilustrează obiecte din ceramică de Corund decorate într-o cromatică specifică albastru-cobalt, cu motive florale și zoomorfe. Alături de acestea, emisiunea mai conține și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre și minicoala de 6 timbre.

plic Ceramica de Corund

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arte minore, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com