Galeria de Arta

arta pentru tine

  21.11.2013

Crăciun 2013

Și în anul 2013 Romfilatelia continuă tradiția emisiunilor dedicate sărbătorilor de iarnă și introduce în circulație emisiunea de mărci poștale “Crăciun 2013″, simbol al minunii Nașterii Domnului și al iubirii milostive, pe care le împărtășim cu smerenie și suflet curat. Începând cu ziua de vineri, 22 noiembrie 2013, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

bloc 4 timbre

Mărcile poștale ce vestesc venirea Pruncului Iisus în lume ilustrează în acest an, într-o manieră grafică simplă, dar sugestivă, imagini și icoane aparținând Paraclisului patriarhal Așezămintele Brâncovenești „Biserica Domnița Bălașa” din București.

Biserica reprezintă cea dintâi ctitorie a Domniței Bălașa, fiica domnitorului martir Constantin Brâncoveanu, împreună cu soțul ei, marele ban Manolache, și a fost ridicată între anii 1743-1744. Cu o istorie tumultoasă, dar și o frumusețe ecleziastică deosebită, acest lăcaș de cult face parte din Așezămintele Brâncovenești Domnița Bălașa împreună cu statuia Domniței, operă a sculptorului Karl Stork, și Spitalul Brâncovenesc, unul dintre cele mai cunoscute edificii ale orașului București.

Emisiunea de mărci poștale este alcătuită dintr-o marcă poștală cu valoarea nominală de 1 leu și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, blocul de 4 timbre + 2 TABS-uri și întregul poștal.

Produsele speciale ale emisiunii sunt carnetul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 1000 exemplare și conținând 8 mărci poștale ale emisiunii „Crăciun 2013”, și albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 670 exemplare și echipat cu blocul de 4 timbre al emisiunii și un plic prima zi obliterat cu ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse din albumul filatelic sunt numerotate cu roșu de la 001 la 670.

coperta album

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com