Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.12.2013

Trandafiri în pictură

Romfilatelia propune colecționarilor și tuturor iubitorilor de plante o nouă emisiune de mărci poștale dedicată trandafirilor, flori nobile prezente în numeroase legende din toate colțurile lumii. Intitulată “Trandafiri în pictură”, emisiunea filatelică prezintă patru viziuni renumite, care redau aceste minunate flori într-o manieră artistică deosebită. Începând din 12 decembrie 2013, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Trandafiri în pictură

Frumusețea și parfumul trandafirilor i-au inspirat adesea pe scriitori și pictori, care au ales să transmită, prin intermediul acestora, iubire, pasiune, suferință sau gelozie. Astfel, cele patru tablouri aparținând unor pictori celebri sunt ilustrate pe mărcile poștale, după cum urmează:

  • timbrul cu valoarea nominală de 1,00 leu prezintă Trandafiri în concepția marelui maestru al panelului românesc, Nicolae Grigorescu (1838-1907), celebru prin picturile sale ce abordează subiecte rustice și peisaje românești;
  • pe marca poștală cu valoarea nominală de 3,60 lei sunt redați Trandafiri în concepția lui Theodor Aman (1831-1891), pictor de valoare europeană, considerat a fi unul dintre primii gravori români, lucrând în tehnica aqua-forte;
  • tabloul lui Ștefan Luchian (1868-1916), Trandafiri, este ilustrat pe marca poștală cu valoarea nominală de 4,50 lei, fiind realizat cu o măiestrie neegalată și demonstrând, astfel, pasiunea lui nemărginită pentru natură;
  • timbrul cu valoarea nominală de 14,50 lei înfățișează Trandafirii în concepția artistică a pictorului Ion Andreescu (1850-1882).

Alături de cele 4 timbre, emisiunea mai conține și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite întregul poștal, coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre și blocul-coliță de 4 timbre.

Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 350 exemplare și echipat cu blocul-coliță al emisiunii, cu elemente grafice în folio aur, și un plic „prima zi” obliterat cu ștampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 350.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com