Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.11.2012

Crăciun filatelic

Pentru a marca una din cele mai importante sărbători înscrise în calendarul Ortodoxiei, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale intitulată „Crăciun”, ilustrând icoane aparținând Bisericii Mănăstirii Radu Vodă din București, lăcaș de cult ce adăpostește patru secole și jumătate de istorie a orașului și credincioșilor săi. Alcătuită dintr-o marcă poștală cu valoarea nominală de 1,00 leu, plicul „prima zi”, un carton filatelic, emisiunea de mărci poștale conține și trei produse speciale: un album filatelic, o cromolitografie și un set filatelic cu timbru de argint aurit.

Crăciun

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 800 de exemplare, echipat cu blocul de 2 timbre și plicul „prima zi” al emisiunii, ambele cu elemente grafice imprimate cu folio aur, numerotate cu roșu de la 001 la 800 și o carte poștală maximă. De asemenea, cromolitografia este realizată într-un tiraj limitat de 200 exemplare pe care este aplicat timbrul emisiunii, conținând elemente grafice imprimate cu folio aur și având imprimată sigla Romfilatelia în „timbru sec”. Nu în ultimul rând, setul filatelic cu timbru de argint aurit este un produs exclusiv, concept Romfilatelia, fiind realizat în tiraj limitat de 600 de exemplare și constituind o premieră în filatelia românească.

Emisiunea de mărci poștale și produsele speciale aferente pot fi găsite începând cu ziua de joi, 15 noiembrie 2012, la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. detin 1 buc timbru

    Comentariu de gigi | 25.12.2012

Adauga un comentariu

© 2007-2023 GaleriaDeArta.com