Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.03.2014

Sfintele Paşti 2014

Ca în fiecare an, Romfilatelia sărbătorește Sfintele Sărbători Pascale printr-o emisiune de mărci poștale specială, dedicată evenimentului sacru al Învierii Domnului Iisus Hristos. Intitulată “Sfintele Paști 2014″, emisiunea marchează cea mai importantă Sărbătoare a Creștinității, ilustrând pe timbru scena Învierii lui Hristos și prezentând în pliantul informativ date esențiale privind istoria și semnificația religioasă a acestei sărbători. Începând cu ziua de joi, 20 martie 2014, emisiunea de mărci poștale şi produsele filatelice speciale pot fi achiziţionate de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

bloc album

Alcătuită dintr-un timbru cu valoarea nominală de 1 leu și un întreg poștal, emisiunea este completată de un plic prima zi și trei produse filatelice speciale: albumul filatelic, timbrul de argint aurit și carnetul filatelic. Emisiunea este machetată în coală de 32 de timbre, minicoală de 8 timbre + 1 vinietă și bloc de 2 timbre (în album filatelic).

Albumul filatelic este realizat într-un tiraj limitat de 450 exemplare, echipat cu blocul de 2 timbre şi plicul prima zi al emisiunii având ştampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 450.

cutie cu timbru de aur

Timbrul de argint aurit “Sfintele Paști 2014″ este un produs filatelic exclusiv, concept Romfilatelia, realizat într-un tiraj limitat de 400 exemplare, din argint, masiv 925‰, fiind o replică a mărcii poştale omonime, având dimensiunile 33 x 48 mm şi 0,7 mm grosime, placat cu aur de 24K (4µ) şi este etalat într-o cutie elegantă căreia îi este asociată o banderolă tipărită ce permite personalizarea acestui produs cu un mesaj pentru cei cărora le este destinat drept cadou. Pe capacul interior al cutiei este poziţionat certificatul de autenticitate, care este numerotat de la 001 la 400.

cutie închisă

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com