Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.02.2013

Templul Mare Evreiesc din Rădăuţi, 130 de ani

Celebrând 130 de ani de la inaugurarea Marelui Templu din Rădăuți, Romfilatelia continuă seria de emisiuni filatelice dedicate istoriei și culturii și introduce în circulație emisiunea de mărci poștale intitulată “Patrimoniul Cultural Evreiesc – Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, 130 de ani”. Începând cu ziua de vineri, 8 februarie 2013, emisiunea de mărci poştale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Templul Mare Evreiesc din Rădăuţi

Cele două mărci poștale ale emisiunii având valorile nominale de 8,10 lei și 14,50 lei înfățișează, alături de însemne grafice specifice credinței iudaice, clădirea Templului Mare din Rădăuți, simbol al istoriei, tradiției și culturii evreiești, inclusă astăzi pe lista monumentelor istorice din județul Suceava.

Emisiunea aniversară este completată de plicul „prima zi”, o minicoală de 8 timbre și un produs special. Albumul filatelic, realizat într-un tiraj de 400 de exemplare, este echipat cu blocul de 2 timbre și plicul „prima zi” al emisiunii, ambele produse având elemente grafice în folio aur și fiind numerotate cu negru de la 001 la 400.

Templul Mare Evreiesc din Rădăuţi

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com