Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.12.2013

Patrimoniul UNESCO - Biserica Mănăstirii Suceviţa şi Biserica Mântuitorului din Berestovo

Susținătoare constantă a culturii și valorilor tradiționale și universale, Romfilatelia marchează bunele relații dintre România și Ucraina din domeniul filatelic prin emisiunea de mărci poștale “Patrimoniul UNESCO – Biserica Mănăstirii Sucevița și Biserica Mântuitorului din Berestovo”. Începând cu ziua de 21 decembrie 2013, emisiunea comună poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Biserica Mănăstirii Suceviţa şi Biserica Mântuitorului din Berestovo

Aflate în Patrimoniul UNESCO, cele două biserici sunt mărturii spirituale ale istoriei și tradiției românești și ucrainiene. Stilul arhitectonic al Bisericii Mănăstirii Sucevița îmbină elemente de artă bizantină și gotică, la care se adaugă elemente de arhitectură ale vechilor biserici de lemn din Moldova, alături de adevărate capodopere ale artei murale universale.

Construită la sfârșitul secolului al XI-lea, Biserica Mântuitorului din Berestovo este cea mai veche biserică din zona Kievului, remarcându-se în arhitectura bisericească din Ucraina datorită faptului că pentru prima oară toate cele trei intrări au pridvoare cu acoperișuri înclinate de forma unui trifoi abrupt.

Emisiunea de mărci poștale este alcătuită din două timbre cu valorile nominale de 1 leu și 9.10 lei, un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă și blocul de 2 timbre.

Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 350 exemplare și echipat cu blocul de 2 timbre al emisiunii, numerotat cu roșu de la 001 la 350, și plicul prima zi al emisiunii, având ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur, numerotat cu negru de la 001 la 350.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arhitectura, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com