Galeria de Arta

arta pentru tine

  15.07.2013

Mănăstirea Antim - 300 de ani de la începerea construcției

În 2013, Ziua Mărcii Poștale Românești este sărbătorită printr-o emisiune de mărci poștale dedicată spiritualității românești și frumuseților ecleziastice de pe teritoriul României. Sărbătorind împlinirea a trei secole de existență a lăcașului de cult, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale “Mănăstirea Antim – 300 de ani de la începerea construcției”. Începând cu ziua de luni, 15 iulie 2013, emisiunea de mărci poştale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Mănăstirea Antim - 300 de ani de la începerea construcției

Considerată „una din cele mai frumoase biserici, opera unui arhiereu artist” (Nicoale Iorga), Biserica Mănăstirii Antim a fost ridicată între anii 1713-1715, pe baza planurilor realizate de mitropolitul Antim Ivireanul, reprezentând o mărturie elocventă a vieții bucureștene de la începutul secolului al XVIII-lea.

Numele mănăstirii este legat de moaștele mai multor sfinți găzduite aici, precum și de personalități și evenimente ce au marcat istoria națională. Încă din 1950, mănăstirea devine Paraclis Patriarhal, reședintă Episcopală, iar astăzi găzduiește în Palatul Sinodal, Biblioteca Sfântului Sinod și Arhivele Sfântului Sinod.

Emisiunea de mărci poștale “Mănăstirea Antim – 300 de ani de la începerea construcției” este alcătuită din două mărci poștale cu valorile nominale de 3,60 lei și 14,50 lei și un plic prima zi. Ca forme de machetare au fost folosite colița dantelată de 2 timbre (în album filatelic), minicoala de 4 timbre și coala de 32 de timbre.

Emisiunea aniversară se bucură și de un produs filatelic special: albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 400 de exemplare și echipat cu colița dantelată a emisiunii și un plic prima zi, cu ștampila prima zi aplicată în folio aur.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arhitectura, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com