Galeria de Arta

arta pentru tine

  17.04.2014

Trăieşte sănătos! Tradiţii româneşti

Abordând în tematica mărcilor poștale o temă de interes public cu privire la o alimentație echilibrată, Romfilatelia materializează un nou proiect dedicat unui stil de viață sănătos în universul sărbătorilor tradiționale, prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale “Trăiește sănătos! Tradiții românești”. Începând cu ziua de vineri, 18 aprilie 2014, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

bloc 4 timbre

Cele patru timbre ale emisiunii, având valorile nominale de 1 leu, 3,60 lei, 4,50 lei și 8,10 lei, ilustrează câteva dintre alimentele tradiționale ce se regăsesc pe masa de Sărbătoare a românului.

Ouăle roșii, carnea de miel, legumele de sezon, brânza în coajă de brad și cozonacul se numără printre bucatele care se consumă în perioada Sfintei Sărbători a Învierii Domnului Iisus Hristos, fiind simboluri importante ale Sărbătorilor de Paști și semnificând Învierea, puritatea și renașterea întregii creații.

Nelipsite dintr-o alimentație sănătoasă și variată, produsele prezentate în imaginile mărcilor poștale sugerează ideea că, folosind preparatele tradiționale autohtone într-o combinație corectă și evitând abuzurile alimentare, putem transmite mesajul emisiunii “Trăiește sănătos! Tradiții românești”.

Alături de cele patru timbre, emisiunea mai este alcătuită dintr-un întreg poștal și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 5 timbre + 3 viniete și blocul de 4 timbre
(în album filatelic).

Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 300 exemplare, echipat cu blocul de 4 timbre și plicul prima zi al emisiunii având ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 300.

coperta album

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com