Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.03.2012

Sfintele Paşti 2012 în emisiune filatelică

În fiecare an, Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului este marcată prin intermediul unei emisiuni de mărci poştale pe care Romfilatelia o introduce în circulaţie, pentru a transmite mesajele şi gândurile noastre de bine, celor dragi, cu ocazia Sfintelor Paşti. În 2012, emisiunea de mărci poştale reproduce o icoană aflată în Patrimoniul Bisericii Sfântul Pantelimon din Bucureşti, realizată în anul 1876. Biserica Sfântul Pantelimon are o istorie de peste 250 de ani, fiind menţionată pentru prima oară în testamentul domnitorului Grigore Ghica – o mică bisericuţă de lemn ce se afla pe locul actualului edificiu.

minicoala Sfintele Pasti 2012

Grav afectată de cele 3 mari cutremure care au marcat România (1838, 1940 şi 1977), biserica primeşte înfăţişarea pe care o are astăzi în 1979. Din 2008, ea adăposteşte moaştele Sfântului Marelui Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, patronul medicilor şi ocrotitorul bolnavilor.

Emisiunea de mărci poştale este completată, alături de marca poştală cu valoarea nominală de 1 leu, de două produse filatelice speciale: Albumul filatelic – realizat într-un tiraj limitat (800 exemplare), echipat cu blocul de 4 timbre al emisiunii (cu elemente grafice în folio aur), plicul „prima zi” (având imprimată ştampila „prima zi” în folio aur) şi o carte maximă; Cromolitografia – realizată într-un tiraj limitat (300 exemplare), având aplicat timbrul emisiunii şi ştampila „prima zi” (în folio aur); acest produs este numerotat cu roşu de la 001 la 300 şi are imprimată sigla Romfilatelia în timbru sec.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com