Galeria de Arta

arta pentru tine

  4.04.2013

Sfintele Paşti 2013

Ca în fiecare an, cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii – Sfintele Paşti este tema unei emisiuni tradiţionale de timbre poştale. Astfel, emisiunea de timbre “Sfintele Paşti 2013″ ilustrează imaginea unei icoane reproducând scena Învierii lui Iisus din patrimoniul Catedralei Patriarhale, în care sunt păstrate la loc de cinste moaştele întregi ale Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul spiritual al Catedralei şi al oraşului Bucureşti. Începând cu ziua de vineri, 5 aprilie 2013, emisiunea de mărci poştale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Paşte

Alcătuită dintr-un timbru şi un întreg poştal, emisiunea este completată de un plic prima zi şi o carte poştală maximă. Ca forme de machetare au fost folosite blocul de două timbre (doar în produsul special al emisiunii), minicolile de 8 timbre cu o vignetă şi colile de 32 de timbre.

Alături de aceste elemente, emisiunea este înfrumuseţată de două produse speciale: albumul filatelic special şi cromolitografia tematică.

Albumul filatelic este realizat într-un tiraj limitat de 600 de exemplare şi este echipat cu blocul numerotat de 2 timbre al emisiunii având elemente grafice în folio aur, plicul prima zi şi o carte maximă ce au alături de ştampila prima zi aplicată în roşu şi pe cea imprimată în clar cu folio aur.

Cromolitografia tematică este realizată într-un tiraj limitat de 200 exemplare, echipată cu timbrul emisiunii, având imprimată în clar atât cu roşu, cât şi cu folio aur ştampila prima zi şi sigla Romfilatelia în timbru sec.

Aşteptând cu nerăbdare frumoasele Sărbători Pascale, simbol al luminii, al păcii şi al prieteniei, Romfilatelia oferă tuturor prietenilor, colaboratorilor şi partenerilor săi „urările filatelice” de Paşte fericit, plin de încredere, speranţă şi iubire.

Pe această cale, aducem mulţumirile noastre Preafericitului Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureştilor, Mitropolitul Munteniei şi Dobrogei, Locţiitor al Tronului Cezareei Capadociei şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Arhiepiscopiei Bucureştilor pentru sprijinul oferit la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com