Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.05.2014

Conferinţa Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare

În multitudinea de tematici abordate de-a lungul timpului, filatelia românească a înscris la loc de cinste promovarea marilor personalităţi ale istoriei şi culturii naţionale, alături de proiecte și evenimente de interes național și internațional. Romfilatelia marchează pe timbre, printr-o emisiune de mărci poștale specială, un eveniment istoric, de prim impact pentru România și vizibilitatea pe care o dobândește țara noastră în plan mondial, și anume Conferința Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare, desfășurată la București în perioada 14-17 mai 2014. Începând cu ziua de miercuri, 14 mai 2014, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

timbre Conferința Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare

Timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 3,30 lei ilustrează o serie de simboluri de bază ale masoneriei: echerul și compasul simbolizează virtutea și conștiința care conduc la perfecționarea spiritului – echerul sugerează moralitate, în timp ce compasul ne duce cu gândul la spiritualitate. Globul pământesc alături de care sunt ilustrate aceste 2 simboluri semnifică aplicarea lor în întreaga lume, pentru ridicarea unor edificii stabile și drepte. Completând nota simbolistică a timbrului, crenguța de salcâm reprezintă principiul nemuririi gradului de Maestru.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei este reprodusă una dintre personalitățile marcante din istoria Francmasoneriei române, Marele Maestru Sever Frențiu, artist excepțional care a realizat cea mai importantă unire masonică din istoria națională, creând ceea ce cunoaștem astăzi sub numele de Marea Lojă Națională din România.

Autoportretul Marelui Maestru Sever Frențiu, realizat în ulei pe pânză, în anul 1957, este reprodus cu măiestrie pe timbrul filatelic, concepția artistică grafică a întregii emisiuni reunind într-o elegantă redare, simboluri de valoare ale masoneriei românești.

Celor 2 timbre li se alătură un plic prima zi și un produs special, albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 325 exemplare și echipat cu blocul de 2 timbre cu elemente grafice în folio aur și plicul prima zi al emisiunii, având ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse ale albumului filatelic sunt numerotate cu negru de la 001 la 325.

album Conferința Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com