Galeria de Arta

arta pentru tine

  30.04.2013

Vehicule poştale

Aflată de mulți ani în topul preferințelor filatelice, Romfilatelia adoptă tema propusă de PostEurop în 2013 și introduce o nouă emisiune de timbre poștale, sub genericul “Europa”, intitulată “Vehicule poștale” şi dedicată colecționarilor din întreaga lume. Începând cu ziua de marți, 30 aprilie 2013, emisiunea poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

bloc de 4 timbre

Vector important în dezvoltarea unei societăți, vehiculul poștal a marcat evoluția serviciilor poștale, de la scrisori și mesaje transmise prin soli călători până la apariția mijloacelor mecanice și electrice de transport poștal.

Emisiunea “Europa 2013 – Vehicule poștale” este formată din două timbre poștale, cu valorile nominale de 2,10 lei și 14,50 lei, care ilustrează momente majore din dezvoltarea serviciilor poștale: preluarea de către automobil a serviciului de curierat și cucerirea spațiului aerian de către om - apariția aparatului zburător, facilitând astfel transmiterea mesajelor și creșterea vitezei de expediție.

Alături de cele două timbre poștale, emisiunea filatelică conține și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost realizate coli de 32 de timbre, minicoli de 6 timbre și 2 modele de blocuri de 4 timbre.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com