Galeria de Arta

arta pentru tine

  6.02.2014

Jocurile Olimpice de Iarnă Sochi 2014

Continuând seria emisiunilor de mărci poștale ce abordează într-o manieră originală tematica jocurile olimpice, foarte apreciată atât de filateliști, cât și de iubitorii sporturilor albe, Romfilatelia marchează cea de-a XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sochi și introduce în circulație o emisiune de mărci poștale dedicată acestui eveniment. Începând cu ziua de vineri, 7 februarie 2014, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Jocurile Olimpice de Iarnă Sochi 2014

Emisiunea îmbină într-un mod echilibrat legătura dintre arta grafică și strălucirea sporturilor albe, timbrele reprezentând o transpunere artistică a esenței și spiritului Jocurilor Olimpice.

Dintre cele opt probe ale sporturilor de iarnă la care participă România, patru sunt ilustrate pe timbrele cu valoarea nominală de 2,10 lei ale emisiunii filatelice, astfel: schi fond, patinaj artistic, bob și biatlon.

Alături de cele 4 mărci poștale, emisiunea mai conține și un plic prima zi, iar ca formă de machetare a fost folosită minicoala de 8 timbre (2 serii).

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com