Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.02.2009

Supermarket 2009

Târgul alternativ de artă Supermarket îşi deschide porţile în perioada 13-15 februarie 2009 la Hotel Clarion Stockholm, pentru a găzdui 55 de galerii şi proiecte artistice. Târgul este un spațiu dinamic pentru întâlniri, oferind discuții interesante și colaborări experimentale, fără a pune accent pe latura comercială a târgurilor obișnuite de artă. Proiectul a fost inițiat în 2006 de un grup de artiști cu intenția de a explora posibilitatea de a conduce un târg de artă independent, ca o alternativă revitalizantă pentru scena suedeză.

La ediţia din 2009 a târgului, Institutul Cultural Român de la Stockholm a invitat cel mai nou centru de artă contemporană din România, şi anume Centrul pentru Introspecţie Vizuală, condus de artiştii Anca Benera, Arnold Estefan, Cătălin Rulea şi curatorul Alina Şerban. Aceştia vor prezenta la standul propriu din cadrul Supermaket proiectul Ars Telefonica, desfăşurat la Bucureşti în toamna 2008, la care au participat, printre alţii, Studio Basar (Bucureşti) şi Carl Michael von Hausswolff (Stockholm).

În cadrul programului de discuţii şi prezentări Supermarket Talks, Institutul Cultural Român de la Stockholm a invitat două artiste din Bucureşti.

Vineri, 13 februarie, ora 18:00-19:00: Maria Drăghici – artist şi iniţiator al unei serii de proiecte comunitare desfăşurate în cartierul Uranus-Rahova. La Supermarket Talks va prezenta galeria La Bomba Studios şi proiectele Laboratorul Urban Mobil, Construieşte-ti comunitatea! şi Harta sensibilă.

Vineri, 13 februarie, ora 19:00-20:00: Ioana Nemeş – artist, locuieşte şi lucrează în Bucureşti. La Supermarket Talks va prezenta o serie de proiecte printre care Monthly Evaluations iniţiat în 2001. În ultimii ani proiectele ei au fost expuse la Kunsthalle Fridericianum din Kassel (2006) sau la The U-Turn Quadrennial din Copenhaga (2008).

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com