Galeria de Arta

arta pentru tine

  6.03.2014

Phantasmagoria

Joi, 6 martie 2014, de la ora 19:30, are loc la Anaid Art Gallery vernisajul expoziţiei de desen „Phantasmagoria”, semnată Raluca Arnăutu, curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană poate viziona expoziţia în perioada 6 martie – 5 aprilie 2014.

Phantasmagoria

„Phantasmagoria” este cea de-a doua expoziţie personală prezentată de Raluca Arnăutu în cadrul galeriei de artă contemporană Anaid Art Gallery. Cunoscută publicului prin obiectele de mari dimensiuni din expoziţia „Zoolandia” din 2012, în cadrul aceleiaşi galerii, Raluca Arnăutu continuă să uimească şi să fascineze vizitatorul cu o serie impresionantă de desene.

„Phantasmagoria” reuneşte peste 40 de desene realizate în perioada 2012 – 2014, ce creionează o lume antropologizantă înrudită cu cea a lui Max Ernst, Victor Brauner sau Joan Miró. Desenele sondează personaje simbol din vechile basme şi legende ca lupul, balaurul, vulturul, ursul polar, peştele sau pisica, prin intermediul unor colaje tehnice şi mentale, ce conturează o lume plină de trăiri profunde în care nu se mai poate face distincţia între realitate şi vis.

Diana Dochia precizează: “Raluca Arnăutu construieşte o lume zoomorfă, în care animale din lumi diferite sunt amestecate, redimensionate, recompuse sau regândite. Sunt personaje ce bântuie lumea în lung şi lat încercând să-şi găsească locul, în care să poată trăi în linişte. Tratarea imaginilor nu se construieşte aproape niciodată într-o simplă descriere, pasivă, ci exprimă o atitudine, o polemică vis-à-vis de realitate sau măcar un semn de întrebare faţă de noţiunea de „real”, creând astfel un univers alternativ, paralel.
Expoziţia „Phantasmagoria” este populată de un întreg bestiar supranatural, ce se poate revendica din, sau având chiar subtile filiaţii cu opera lui Victor Brauner sau Gellu Naum. Proiectarea propriilor fantasme în cadrul unui desen sintetic şi sincretic în acelaşi timp dezvăluie o transcendere a realului în cadrul unui univers fantastic.
Raluca Arnăutu este unul dintre cei mai promiţători artişti ai generaţiei anilor 2000. Absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, secţia grafică, artista îşi extinde mereu domeniul de activitate prin abordarea unor metode şi tehnici noi în arta contemporană românească. În decursul acestor ani a participat la numeroase expoziţii personale şi de grup, lucrările sale aflându-se în colecţii importante din Spania, Franţa, Marea Britanie şi România.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Desen, Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com