Galeria de Arta

arta pentru tine

  12.05.2010

Micro/Macro

Sâmbătă, 15 mai 2010, între orele 20:00–02:00, în cadrul Nopţii Muzeelor, are loc la Anaid Art Gallery vernisajul expoziţiei „Micro/Macro”, semnată de Ileana Dana Marinescu, curator Olivia Niţiş. Publicul amator de artă contemporană poate viziona expoziţia în perioada 15 mai 2010 – 5 iunie 2010.

Micro/Macro

„Micro/Macro” este o expoziţie concepută ca o instalaţie prin care artista priveşte lumea prin lupă sau sub lupă. „Micro/Macro” este un joc estetic a unor obiecte găsite, supuse unei atente analize sub lentila lupei, care măreşte sau micşorează. „Micro/Macro” construieşte un univers apropiat sau îndepărtat, mare sau mic, distorsionat sau contorsionat în care publicul atent la detaliile privite prin lupă, devine el însuşi pus sub lupă şi analizat.

De o imaginaţie debordantă, făcând asocieri neobişnuite de texturi şi obiecte, la Ileana Dana Marinescu fiecare rămăşiţă a cotidianului banal este transformată în artă. Furtunuri de duş, robineţi, ochelari, cabluri, sârmă, sticluţe de parfum şi fluturi de sticlă, mulţi fluturi de sticlă conturează o nouă ordine poetică dezvoltând o originalitate a unui nou tip de intimitate.

Expoziţia instalaţie „Micro/Macro” a artistei Ileana Dana Marinescu este o radiografiere a societăţii contemporane prin prisma obiectului banal reintegrat şi reinterpretat în cadrul unui obiect artistic. L’objet trouvée devine objet d’art ce evoluează în zona unui onirism extrem de palpabil şi firesc.

Ileana Dana Marinescu face parte din categoria artiştilor pentru care arta contemporană înseamnă experiment, interogare, dorinţă, viaţă, bucurie.

Anaid Art Gallery este deschisă de luni până vineri între orele 11:00-19:00, sâmbăta între orele 10:00-18:00.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com