Galeria de Arta

arta pentru tine

  25.05.2012

Visul lui Rembo

Vineri, 25 mai 2012, în cadrul celei de-a şasea ediţii a Nopţii Albe a Galeriilor NAG#6, are loc la Anaid Art Gallery vernisajul expoziţiei „Visul lui Rembo”, semnată de Matei Arnăutu, curator Diana Dochia. Vernisajul începe la ora 20:00, iar galeria va fi deschisă până la ora 04:00. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 25 mai – 22 iunie 2012.

Visul lui Rembo

Matei Arnăutu a absolvit Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti în 2002 şi a expus în numeroase expoziţii personale şi de grup. Expoziţia „Visul lui Rembo” este prima expoziţie personală de mare amplitudine ce continuă preocupările şi demersurile lui Matei Arnăutu în zona de explorare a instalaţiei.

„Visul lui Rembo” face trimiteri subtile la competitivitatea agresivă a jocurilor din copilărie, prin intermediul unor instalaţii ce recreează în mărime naturală, adesea chiar la scară supradimensionată, arme de jucărie aparţinând folclorului urban. Fiecare copil se joacă într-un fel de-a supravieţuirea, fie că este vorba de o praştie, de un cornet sau de ultimul joc pe calculator. „Astfel”, cum declara artistul, „într-o competiţie, fie ea pe asfalt, între blocuri, sau în mediul virtual, poţi să mori de câte ori vrei, să învii, sau, dacă eşti ranit, să iei viaţa”.

Expoziţia „Visul lui Rembo” te provoacă la un joc de-a supravieţuirea gândindu-te la armele copilăriei, la momentul în care eşti „omorât”, „rănit” sau „salvat”. Însă ce se întâmplă dacă aceste jocuri devin realitate, dacă nu ai un buton de „reverse”, o băutură miraculoasă care îţi adaugă vieţi sau un super erou care să te salveze?! Dacă jocul devine realitate?

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com