Galeria de Arta

arta pentru tine

  6.03.2012

Do not dispose after use

Miercuri, 7 martie 2012, de la ora 19:30, are loc la ANAID Art Gallery vernisajul expoziţiei „Do not dispose after use”, semnată Ioana Iacob, curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 7 martie – 7 aprilie 2012.

Do not dispose after use

Expoziţia „Do not dispose after use” reprezintă un mod inspirat de a investiga, prin intermediul picturii, cele mai obişnuite obiecte ale cotidianului. Prezenţa obiectelor denotă o anumită stare de spirit şi declanşează un tip de atmosferă ce serveşte privitorului o serie de referinţe erotice. Însa eroticul înfăţişat de Ioana Iacob nu provoacă, nu declanşează o tensiune sau o nervozitate, nu este nimic la vedere. Este vorba de un erotism bine controlat şi extrem de subtil, discret şi care apare într-un mod subversiv în toate lucrările Ioanei Iacob. Erotismul din picturile şi colajele semnate de Ioana Iacob deschide o nouă direcţie în pictura românească de gen, în care pornografia este îndepărtată şi camuflată de prezenţa unui ruj, a unui cactus, a unui pachet de ţigări, a unui iPod sau a unui set de cătuşe.

Ioana Iacob a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. Prima expoziţie personală a avut loc în Bucureşti, în 2009 la Laika art space. În 2011 a avut prima expoziţie personală în afara graniţelor, în Belgia, la Galeria Mie Lefever din Gent. Expoziţia personală „Do not dispose after use” de la Anaid Art Gallery continuă preocupările şi demersurile artistei în ceea ce priveşte explorarea picturii, construind o viziune artistică bine definită şi argumentată.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com