Galeria de Arta

arta pentru tine

  15.04.2014

Poveştile văzute de Virginia Frances Sterrett

Virginia Frances Sterrett (1900-1931), artistă şi ilustratoare americană, a primit prima sa comandă la vârsta de 19 ani (la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu tuberculoză) din partea editurii “The Penn Publishing Company” pentru a ilustra “Vechi basme franceze” (1920) - o colecţie de lucrări din secolul al XIX-lea care aparţinea autoarei franceze Contesa de Ségur (Sophie Fedorovna Rostopchine).

La un an după publicarea lucrării “Vechi basme franceze”, un titlu nou care conţinea lucrări comandate pentru Sterrett a fost prezentat de către The Penn Publishing Company - “Tanglewood Tales” (1921). Din 1923, din ce în ce mai bolnavă, Sterrett a lucrat la proiecte de scurtă durată şi drept urmare a reuşit să termine o singură comandă înainte de moartea sa (priciunită de tuberculoză), propria interpretare a “1001 nopţi” (1928), cea mai cunoscută lucrare a sa.

După moartea sa, publicaţia St Louis Post-Dispatch a adus tribut vieţii şi activităţii lui Sterrett: “Realizările ei au însemnat frumuseţe, o frumuseţe delicată, fantastică, creată cu pensula şi creionul. Aproape neşcolită în artă, petrecându-şi existenţa în locaţii prozaice din Vest şi Vest Centrul ţării, a realizat picturi de o drăgălăşenie care te bântuie, ilustrând teritoriile orientale pe care nu le-a văzut niciodată şi regate magice pe care nimeni nu le-a cunoscut decât în visele copilăriei… Poate că duritatea propriei vieţi a atribuit lucrărilor tinerei artiste calitatea lor fantastică. Prin scenele imaginare pe care le-a pus pe hârtie probabil că evada din duritatea grijilor zilnice.”

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Artisti
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com