Galeria de Arta

arta pentru tine

  26.01.2010

Bogdan Vlăduţă - Pictură

Joi, 28 ianuarie 2010, la ora 18:00, galeria de artă contemporană Recycle Nest (Strada Icoanei nr. 17, Bucureşti) deschide programul de evenimente pe anul 2010 cu expoziţia de pictură a lui Bogdan Vlăduţă.

Bogdan Vlăduţă alege să expună la Recycle Nest o selecţie exclusivă de lucrări în ulei, selecţie ce conturează lumile pictorului generic, cu ale sale debuşeuri preferate: autoportretul, nudul (propriu) şi peisajul. Conjugate, ele dau o stranie şi totuşi atât de familiară relaţie în interiorul căreia se insinuează un act de confesiune, de exhibare şi intimitate.

Exersarea unor limbaje diverse, de la pictură în ulei, desen în tehnici variate, fotografie, obiect, text scris, ş.a., nu exclude, la Bogdan Vlăduţă, o practică de altfel curentă: stimularea preferenţială a unuia dintre aceste medii - ca retorică potenţial recognoscibilă. Bogdan Vlăduţă se expune ca pictor, pictura în ulei devenind asumare a reprezentativităţii artistice.

“Individualizarea picturii în ulei, dar şi exhibarea autoportretului fac prezent discursul despre egoism şi mitologie personală”, spune Bogdan Vlăduţă.

Autoportretul pare să fie preferat şi pentru felul în care pune problema resurselor operei. Propriul chip/corp este pentru pictor un “la îndemână” intim, nedesăvârşit, provocator, greu de abandonat. Pictorul se are pe sine ca potenţial al cercetărilor sale.

Peisajul - entitatea asociată autoportretelor lui Bogdan Vlăduţă - e pădurea, un spaţiu pe care îl parcurgi cu privirea fără a vedea nimic anume, din adăpostul primar pe care l-ai dobândit în spatele epidermic al figurii tale.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com