Galeria de Arta

arta pentru tine

  29.01.2014

Metropia

Joi, 30 ianuarie 2014, de la ora 18:00, la Galeria apARTe din Iaşi (Facultatea de Arte Vizuale şi Design, str. Sărăriei 189) se vernisează instalaţia expoziţională transmedială “Metropia”, realizată de Bogdan Armanu și Silvia Amancei în colaborare cu Andrei Cozlac, curator Cătălin Gheorghe. Perioada expunerii este 30 ianuarie – 15 februarie 2014.

“Metropia” este un proiect aplicat în cadrul programului Carte Blanche aux Jeunes Créateurs, susţinut financiar și logistic de Institutul Francez din Iaşi în parteneriat cu Vector Studio (UAGE).

Cercetarea artistică a lui Bogdan Armanu și a Silviei Amancei schițează premisele unei arheologii vizuale asupra statutului distincțiilor constituite în cadrul unei posibile antropologii urbane în care oamenii străzii sunt puși în situația de a crea arhitecturi primare ale supraviețuirii, iar ”oamenii creativi” sunt puși să lucreze pentru ”noi cauze” ale dezvoltării metropolelor în arhitecturi complexe ale prosperității.

Acest proiect continuă programul unei serii de expoziţii intitulat ”Documente spaţiale - o cercetare artistică în arhitectura recentă”, realizată de tineri artişti formaţi la Facultatea de Arte Vizuale şi Design din Iaşi. În această serie au mai expus Andrei Venghiac (”Reclamarea”) şi Ionuţ Toma (”Interlock”).

Bogdan Armanu este masterand al Facultății de Arte Vizuale și Design, Departamentul de Arte Plastice - Pictură, în cadrul Universității de Arte “George Enescu” din Iași. În 2013 a realizat intervenţila expoziţională: “?!! (Reconstrucţie)” la Galeria apARTe din Iaşi.

Silvia Amancei este masterandă a Facultății de Arte Vizuale și Design, Departamentul de Arte Decorative - Artă Murală, în cadrul Universității de Arte “George Enescu” din Iași.

Andrei Cozlac este asistent universitar și absolvent al Facultății de Arte Vizuale și Design, Departamentul Arte Plastice - Foto-Video, în cadrul Universității de Arte “George Enescu” din Iași.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com