Galeria de Arta

arta pentru tine

  18.11.2008

City of Child

Ne e cam dor de copilărie - de nădragi scurţi, hlizeala cu gura până la urechi, bube în genunchi - un clişeu? Defel. Ne dorim din nou, cu sete, zilele teribile ale copilăriei şi Bogdan Dinca le-a regăsit taman în satul din vecini: mahalalele oraşului indian Pune.

Expoziţia cu titlul “City of Child” cuprinde 14 imagini ce l-au întâmpinat pe fotograf în suburbiile de lângă Pune şi în complexul pentru copii orfani sau abandonaţi “City of Child” (”Oraşul copilului”) coordonat de un ONG local, Deep Griha. Timp de două săptămâni, în luna aprilie a acestui an, Bogdan Dinca a lucrat împreună cu acest ONG în suburbiile oraşului, iar weekend-urile şi le-a petrecut în “Oraşul copilului”, un loc unde trăiesc în jur de 50 de copii. Cei mai mulţi dintre ei îşi duceau viaţa în mahalalele din Pune şi abandonaseră şcoală, înainte să ajungă în acest complex, unde primesc hrană şi au acces la educaţie şi ingrijire medicală gratuite.

“City of Child e un loc extraordinar. Interacţiunea cu copiii a fost foarte naturală şi fără niciun fel de probleme legate de culturile diferite din care veneam sau de diferenţa de vârsta”, povesteşte Bogdan Dinca. Au mâncat împreună, s-au jucat împreună, ei l-au învăţat cricket şi «marbles», el le-a arătat pe laptop pozele şi apoi le-a dus printuri. “Una peste alta, locul ăla nu îţi aduce aminte că acei copii sunt orfani sau abandonaţi, e mai degrabă plin de viaţă, de energie şi de optimism”, spune fotograful.

La întoarcerea din India, fotojurnalistul a decis să organizeze o expoziţie cu vânzare, în beneficiul unui copil cu autism pe care l-a cunoscut la o acţiune caritabilă din Bucureşti. Astfel, toate fondurile strânse din vânzarea imaginilor din expoziţia “City of Child” vor fi folosite pentru continuarea tratamentului lui Cosmin, băieţelul de 4 ani şi jumătate bolnav de autism. Oricine va dori să achiziţioneze un print din expoziţia “City of Child”, va putea să îl contacteze pe Bogdan Dinca la numărul de telefon sau pe adresa de e-mail ce vor însoţi fiecare fotografie expusă.

Expoziţia “City of Child” va fi deschisă la librăria Cărtureşti Mercy din Timişoara între 18 noiembrie şi 12 decembrie, la Cărtureşti Verona din Bucureşti între 24 noiembrie şi 10 decembrie, iar la Cluj între 6 şi 27 ianuarie 2009.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com