Galeria de Arta

arta pentru tine

  6.03.2008

Cutia cu comori

Galeria “Grigore Mora” din Bucureşti organizează un curs de artă pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, intitulat “Cutia cu comori”. Acesta se va desfăşura pe o durată de 6 săptămâni, între: 15 martie şi 20 aprilie, cu o frecvenţă de 2 ore pe săptămână.

Cursul se va desfăşura în jurul temei de comoară – de la locul păstrării ei până la obiectele care o formează, toate acele mici lucruri pe care un copil le strânge şi le preţuieşte ca pe cea mai de preţ comoară.

Echipa de artişti a galeriei va pune la dispoziţia fiecărui copil o cutie de lemn pe care, folosind diverse tehnici artistice, o vor transforma într-un obiect deosebit. Pe parcursul cursului, copiii vor crea pe lângă un adevărat cufăr şi o comoară: cercei, brăţări, amulete, baghete magice, hărţi ale comorilor şi alte obiecte.

Este un program complex, care include mai multe tehnici artistice. Pe durata celor şase săptămâni, copiii vor desena, picta, modela, familiarizându-se astfel cu multiple tehnici artistice, de la desenul şi pictura decorativă la modelaj şi sculptură.

La finalul cursului, fiecare copil va obţine o cutie unică, personalizată, şi o comoară formată din obiectele realizate pe parcursul cursului.

Principalele obiective ale cursului sunt:

  • dezvoltarea creativităţii copiilor
  • munca în echipă
  • însuşirea tehnicilor de creaţie artistică (desen, culoare, colaj, caligrafie, design grafic)
  • satisfacţia oferită de finalizarea unei lucrări şi implicit creşterea încrederii în sine

Predarea cursului se face de către artişti tineri, absolvenţi ai Universităţii de Artă Bucureşti, cu pregătire pedagogică.

Părinţii au obligaţia să aducă şi să ia copiii de la galerie la orele stabilite, să completeze un formular cu informaţii despre copii (alergii, sensibilităţi) şi să îşi dea sau nu acordul pentru fotografierea copilului în timpul cursurilor.

Galeria oferă apă plată şi ceai de fructe. Copiii sunt rugaţi să nu vină cu băuturi carbogazoase. Este indicat să îşi aducă o mică gustare.

Cursul cuprinde două grupe şi este alcătuit din 6 şedinte a câte 2 ore, începând cu data de 15 şi respectiv 16 martie, în fiecare sâmbătă şi respectiv duminică, între orele 10:00 - 12:00, cu o pauză de 15 minute.

Grupa I (sâmbăta) – 15, 22, 29 martie 5, 12, 19 aprilie
Grupa II (duminica) – 16, 23, 30 martie 6, 13, 20 aprilie

Costul cursului, care include materialele folosite, este de 40 lei pe şedinţă sau 220 lei pentru întreg cursul, plata la înscriere.

Înscrierile se fac pană pe 14 martie. Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri, puteţi telefona la 0721.264.290 sau puteţi scrie la galeria.grigoremora@gmail.com

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com