Galeria de Arta

arta pentru tine

  24.09.2009

Circul magic

Galeria de artă “Mora” organizează curs de artă pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, intitulat “Circul magic”. Acest curs de artă îndreaptă imaginaţia copiilor către lumea minunată a circului, o lume care, de-a lungul vremii, a fascinat şi inspirat artişti celebri, precum Picasso, Chagal sau Calder.

Cursul are o durată de cinci săptămâni, cuprinde două grupe şi este alcătuit din cinci şedinţe a câte două ore fiecare (între 10:00 – 12:00, cu pauză de 15 minute), fiind structurat astfel:

Grupa I (sâmbăta) – 3, 10, 17, 24, 31 octombrie 2009
Grupa II (duminica) – 4, 11, 18, 25 octombrie, 1noiembrie 2009

Pe parcursul celor cinci săptămâni de lucru, copiii vor crea o machetă tridimensională, la scară redusă, a unei arene de circ, cu decor specific şi populată cu “de-ale circului”: clovni, echilibrişti, trapezişti, balerine, foci, lei şi multe altele. Cu fiecare etapă de realizare a machetei, copiii vor învăţa tehnici noi şi diferite, care îi vor ajuta să construiască, să modeleze în lut sau sârmă, să picteze sau să coleze, într-un mod unic, liber, tot ceea ce ştiu şi îşi imaginează despre această lume magică.

Cursul este organizat astfel încât să dezvolte creativitatea, spontaneitatea şi abilităţi artistice, să încurajeze comunicarea şi lucrul în echipă, să faciliteze însuşirea unor tehnici de exprimare artistică (desen, culoare, colaj, modelaj), să ilustreze jocul cu diverse materiale, existente de obicei în mediul apropiat, să determine satisfacţia realizării unei lucrări finite şi, implicit, creşterea încrederii în sine.

Predarea cursului se face de către artişti tineri, absolvenţi ai Universităţii de Artă Bucureşti, cu pregătire pedagogică. Materialele necesare desfaşurării cursului (cu excepţia celor care ţin de individualitatea fiecărui copil) sunt puse la dispoziţie de Galeria “Mora”.

Părinţii au obligaţia să aducă şi să ia copiii de la galerie la orele stabilite, să completeze un formular cu informaţii despre copii (alergii, sensibilităţi) şi să îşi dea sau nu acordul pentru fotografierea copilului în timpul cursurilor. Galeria “Mora” oferă apă plată şi ceai de fructe. Copiii sunt rugaţi să nu vină cu băuturi carbogazoase. Este indicat să îşi aducă o mică gustare.

Înscrierile se fac până pe data de 30 septembrie 2009, la telefon 0213165541 (între orele 10:30 – 17:00) sau în scris, la adresa de e-mail: cursuri.galeriamora@gmail.com. Costul cursului, care include materialele folosite, este de 200 RON. Plata se face integral în prima zi de curs la Galeria “Mora”.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com