Galeria de Arta

arta pentru tine

  22.01.2008

Cartea mea

Galeria “Grigore Mora” din Bucureşti organizează un curs de artă pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, intitulat “Cartea mea”. Durata cursului este de 6 săptămâni, între 2 februarie şi 9 martie, cu frecvenţă de 2 ore săptămânal.

Cursul constă în realizarea unei cărţi scrise şi ilustrate de copii. Copiii care nu ştiu încă să scrie pot de asemenea participa. Pe durata celor şase săptămâni, copiii vor scrie şi desena despre subiecte prezente în viaţa lor - atât reale, autobiografice (de exemplu: familia mea, prietenul meu cel mai bun), cât şi imaginare (un alt sfârşit pentru “Cenuşăreasa”, ce dorinţe îmi împlineşte Peştişorul de Aur).

Pe lângă însuşirea unor tehnici artistice, copiii vor primi informaţii de bază din istoria artei şi vor fi iniţiaţi în procesul creării unei cărţi, de la inspiraţie la publicaţie.

La finalul cursului, fiecare copil va primi exemplarul cărţii sale (editat şi tipărit de echipa galeriei). Peste ani, această cărticică le va aduce aminte de anii copilăriei şi despre prima incursiune creativă în lumea cărţilor şi a artei, devenind un obiect drag, cu o semnificaţie deosebită.

Principalele obiective ale cursului sunt:
- dezvoltarea creativităţii;
- munca în echipă;
- însuşirea tehnicilor de creaţie artistică (desen, culoare, colaj, caligrafie, design grafic);
- satisfacţia oferită de finalizarea unei lucrări şi implicit creşterea încrederii în sine.

Predarea cursului se face de către artişti tineri, absolvenţi ai Universităţii de Artă Bucureşti, cu pregătire pedagogică.

Părinţii au obligaţia să aducă şi să ia copiii de la galerie la orele stabilite, să completeze un formular cu informaţii despre copii (alergii, sensibilităţi) şi să îşi dea sau nu acordul pentru fotografierea copilului în timpul cursurilor.

Galeria oferă apă plată şi ceai de fructe. Copiii sunt rugaţi să nu vină cu băuturi carbogazoase. Este indicat să îşi aducă o mică gustare.

Cursul cuprinde două grupe şi este alcătuit din 6 şedinţe a câte 2h, începând cu data de 2 şi respectiv 3 februarie, în fiecare sâmbătă şi respectiv duminică, între orele 10 - 12:00, cu o pauză de 15 minute. Mai exact, programul este:
Grupa I (sâmbătă) – 2, 9, 16, 23 februarie, 1, 8 martie
Grupa II (duminică) – 3, 10, 17, 24 februarie, 2, 9 martie

Înscrierile se fac până pe 1 februarie. Costul cursului, care include materialele folosite, este de 40 de lei pe şedinţă sau 220 lei pentru întreg cursul, cu plata la înscriere. Costul pentru editarea şi tipărirea cărţii este de 20 lei, plătibili la înscriere sau la penultima şedinţă.

Galeria “Grigore Mora” se găseşte pe Str. Grigore Mora, nr. 39 (staţia de metrou Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle).

Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri, puteţi telefona la 0721-717572 sau scrieţi la adresa de e-mail galeria.grigoremora@gmail.com

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com