Galeria de Arta

arta pentru tine

  27.01.2011

Cursuri de artă

Galeria de artă Mora organizează în februarie-martie 2011 cursuri de artă pentru copii şi adulţi.

Timp de câteva săptămâni, puteţi alege să petreceţi timp într-un mod creativ, în spatiul primitor şi intim al Galeriei Mora, un spaţiu care găzduieşte lunar expoziţii ale artiştilor contemporani români şi străini. Profesorii sunt artişti activi pe scena de artă românească, cu o experienţă pedagogică.

1. Cartea-casa cu poveste

Acest curs de artă pentru copii de 5-10 ani se desfăşoară în perioada 13 februarie – 13 martie 2011, duminica, între orele 10:00-12:00. În funcţie de numărul cererilor, este posibilă organizarea unei grupe suplimentare, duminica, între orele 13:30-15:30.

Cursul propune realizarea unei cărţi în formă de casă, cu ilustraţii ce vor avea ca punct de plecare o poveste creată de fiecare copil. Deschizând cartea se va crea o formă tridimensională a unui interior de casă, fiecare pagină devenind un decor fantastic din povestea imaginată.

Copiii vor exersa tehnici diverse precum peniţă, pastel, acrilic, colaj sau modelaj şi vor căpăta noţiuni specifice artei.

Cursul este organizat astfel încât:
* să dezvolte creativitatea şi spontaneitatea
* să încurajeze comunicarea şi lucrul în echipă
* să ilustreze jocul cu diverse materiale, existente de obicei în mediul apropiat

La finalul acestor şedinţe, copiii vor avea satisfacţia obţinerii unui produs unicat şi cunoştinţele necesare pentru realizarea altor idei personale.

Înscrierile se fac până pe data de 10 februarie, în scris la adresa de e-mail cursuri.galeriamora@gmail.com sau la telefon 0734.537.721.

Costul cursului, care include materialele folosite, este de 250 Lei. Pentru rezervarea locului se va plăti anticipat taxa de 100 lei, restul de 150 lei urmând a fi achitat la prima şedinţă de curs.

2. Iniţiere în artă şi aprofundarea elementelor de limbaj plastic

Acest curs de artă se adresează copiilor de 8 -13 ani şi este alcătuit din 4 module:

Modulul I – Natură statică - se desfăşoară în perioada 12 februarie – 12 martie 2011, sâmbăta, între orele 10:00-12:00. În funcţie de numărul cererilor, este posibilă organizarea unei grupe suplimentare, sâmbăta, între orele 13:00-15:00

Înscrierile (în limita locurilor disponibile, maxim 6 cursanţi/grupă) se fac până pe data de 10 februarie în scris la adresa de e-mail cursuri.galeriamora@gmail.com sau prin telefon la 0736.89.00.51.

Acest curs de artă se adresează copiilor care doresc sa exploreze tehnicile fundamentale ale desenului şi picturii, să le aprofundeze şi să le exerseze într-un mediu creativ, prietenos şi profesionist.

Cursul este structurat pe 4 module anuale, fiecare modul fiind compus din câte 5 şedinţe a câte 2 ore. Fiecare din cele 4 module ale cursului se concentrează pe anumite teme şi practici. Pe parcursul tuturor celor 4 module, profesorul urmăreşte evolutia copiilor şi are abordari individuale, în funcţie de personalitatea plastică şi abilităţile fiecăruia.

Acest prim modul este ideal pentru acei copii care vor să se iniţieze sau să aprofundeze noţiunile de bază în artă, trecând prin mai multe tehnici artistice specifice: desen în creion, cărbune sau tuş (valoraţie, măsurători, proporţii, compoziţie) şi pictură în culori acrilice (contrastice cromatice, compoziţie, pensulatie).

Costul modulului I (incluzând materialele folosite) este de 300 lei. Pentru rezervarea locului se percepe o taxă de 100 lei, restul de 200 lei se achită la prima şedinţă.

3. Studiul corpului uman – desen şi pictură

Acest curs de artă pentru adulţi se desfăşoară în perioada 8/9 februarie – 8/9 martie 2011, în fiecare marţi sau miercuri, între orele 19:00-21:00.

Cursul se adresează persoanelor care, indiferent de natură preocupărilor individuale, a talentului sau abilităţilor artistice, doresc să-şi exploreze şi să-şi dezvolte latura creativă, prin însuşirea de noţiuni fundamentale ale artelor plastice. Nu este necesară o experienţă anterioară.

În acest modul, cursanţii vor studia corpul uman, urmărindu-se noţiuni de anatomie şi perspectivă, modul în care umbra şi lumina construiesc forma şi o definesc. Temele abordate pe parcursul celor cinci şedinţe ale acestui modul aduc în atenţia cursanţilor noţiuni de bază ale artei figurative, precum idealul de frumuseţe şi canonul în artă.

Ţinta acestui curs este antrenarea ochiului, mâinii şi minţii, formarea unui anumit tip de gândire şi cercetare, astfel încât cursanţii să privească un subiect dat într-o manieră artistică.

Contravaloarea cursului este de 340 lei, aceasta incluzând toate materialele necesare: cărbune, creion, acrilic, hârtie, pensule etc.

Pentru rezervarea locului se percepe o taxă de 140 Lei. Restul de 200 lei se achită la prima şedinţă. Numărul maxim admis la acest curs este de 6 persoane/grupă. Înscrierile se fac până pe 7 februarie (în limita locurilor disponibile) la telefon 0736.89.00.51 (de luni până vineri între orele 11-17) sau în scris la adresa de e-mail cursuri.galeriamora@gmail.com

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com