Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.10.2009

Poveşti de artă decupate

Galeria de artă Mora organizează în perioada 14 noiembrie - 13 decembrie 2009 cursul de artă “Poveşti de artă decupate”, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, prin care vor pătrunde în lumea magică a sărbătorilor, a obiceiurilor iernii şi a poveştilor de la gura sobei.

Poveştile sărbătorilor de iarnă, originea şi specificul celor mai populare tradiţii legate de acestea, Moş Crăciun, Bradul sau Moş Nicolae vor fi, pe parcursul a 5 săptămâni, sursă de inspiraţie pentru o serie de obiecte decorative unice, interpretări individuale ale unor simboluri clasice, precum Sorcova, Steaua, a unora mai recente, dar şi crearea de elemente noi.

Pe durata cursului copiii se vor familiariza cu diverse tehnici artistice, de la desen în peniţă şi pictură până la colaj, modelaj sau papier mâche. Acest curs stimulează şi dezvoltă creativitatea artistică a copiilor, învăţându-i să lucreze cu materiale diferite şi pe diverse texturi. Pe lângă acestea, copiii vor afla despre tradiţiile legate de colinde şi colindători, de împodobirea bradului sau a casei şi vor compune scurte scrisori şi poezii, utilizându-le ca mijloace artistice de decoraţie.

Cursul are şi o finalitate concretă, copiii având la sfârşit, realizate chiar de către ei, câteva lucrări unicat, ce pot deveni obiecte decorative, suveniruri sau cadouri pentru cei dragi.

Cursul cuprinde două grupe şi este alcătuit din 5 şedinţe a câte două ore, începând cu data de 14 (sâmbătă) şi, respectiv, 15 noiembrie (duminică) între orele 10 – 12, cu o pauză de 15 min.
Înscrierile se fac până pe data de 13 noiembrie la telefon 0734 537 721, 021 316 55 41 (între orele 10:30 – 17:00) sau în scris la adresa de e-mail: cursuri.galeriamora@gmail.com
Costul cursului, care include materialele folosite, este de 200 RON.

Cursul este organizat astfel încât să:
* dezvolte imaginaţia, spontaneitatea, creativitatea;
* încurajeze comunicarea şi lucrul în echipă;
* faciliteze deprinderea unor abilităţi şi tehnici de exprimare artistică (desen, culoare, colaj, papier mâche etc.);
* ilustreze posibilităţile de folosire creativă a unor materiale diverse (noi şi reciclabile) existente de obicei în mediul apropiat;
* determine satisfacţia realizării unei lucrări finite şi implicit creşterea încrederii în sine.

Predarea cursului se face de către artişti tineri, absolvenţi ai Universităţii de Artă Bucureşti, cu pregătire pedagogică. Materialele necesare desfăşurării cursului (cu excepţia celor care ţin de individualitatea fiecărui copil) sunt puse la dispoziţie de Galeria Mora. Părinţii au obligaţia să aducă şi să ia copiii de la galerie la orele stabilite, să completeze un formular cu informaţii despre copii (alergii, sensibilităţi) şi să îşi dea sau nu acordul pentru fotografierea copilului în timpul cursurilor. Galeria MORA oferă apă plată şi ceai de fructe. Copiii sunt rugaţi să nu vină cu băuturi carbogazoase. Este indicat să îşi aducă o mică gustare.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com