Galeria de Arta

arta pentru tine

  2.11.2010

Cursuri de artă pentru copii

Cel mai banal mijloc de comunicare este limbajul vorbit, dar nu înseamnă că este şi cel mai simplu - nici pentru copil, nici pentru cei maturi. De aceea, în marea majoritate a cazurilor, desenul constituie un limbaj deosebit. În desenul său copilul povesteşte grafic, fără ca acesta să includă în mod necesar şi cuvinte. Desenul este o creaţie, este un negativ fotografic al personalităţii profunde, inconştiente a copilului.

Galeria de artă Mora organizează în perioada 20 noiembrie - 19 decembrie 2010 două cursuri de artă adresate copiilor cu vârste cuprinse între 5-10 ani, respectiv 8-13 ani.

Ilustraţii cu poveste - curs de artă pentru copii 5-10 ani

Acest curs de artă propune realizarea unui calendar de perete cu ilustraţii realizate pe teme inspirate din arta naivă şi din basme populare. Paginile calendarului vor fi compoziţii de sine stătătoare ţinând cont şi de caracteristicile sau senzaţiile fiecărui anotimp. Copiii vor exersa tehnici diverse precum: peniţă, pastel, acrilic sau acuarelă pe hârtie.

De-a lungul cursului, copiii vor căpăta un limbaj specific artei, vor înţelege de ce ilustraţia este un capitol important al acesteia şi vor aprofunda tehnici şi metode de lucru caracteristice. La finalul acestor şedinţe copiii vor avea satisfacţia obţinerii unui produs unicat şi cunoştinţele necesare pentru realizarea altor idei personale.

Cursul începe în data de 21 noiembrie şi continuă în fiecare duminică, timp de 5 săptămâni, între orele 10:-12:, cu o pauză de 10 min. Înscrierile se fac până pe data de 17 noiembrie în scris la adresa de e-mail cursuri.galeriamora@gmail.com sau la telefon 0734.537.721.

Costul cursului, care include toate materialele folosite, este de 250 lei. Pentru rezervarea locului se va plăti anticipat taxa de 100 lei, restul de 150 lei urmând a fi achitat la prima şedinţă de curs.

Iniţiere în artă şi aprofundarea elementelor de limbaj plastic - curs de artă pentru copii de 8-13 ani

Acest curs de artă se adresează copiilor care doresc să exploreze tehnicile fundamentale ale desenului şi picturii, să le aprofundeze şi să le exerseze într-un mediu creativ, prietenos şi profesionist.

Cursul este structurat pe 4 module anuale, fiecare modul fiind compus din câte 5 şedinţe a câte 2 ore. Fiecare din cele 4 module ale cursului se concentrează pe anumite teme şi practici.

Pe parcursul tuturor celor 4 module, profesorul urmăreşte evoluţia copiilor şi are abordări individuale, în funcţie de personalitatea plastica şi abilităţile fiecăruia.

Modulul Atelier creativ - stimularea creativităţii şi imaginaţiei, folosind noţiuni de limbaj plastic şi tehnici mixte (desen, pictură, colaj) se desfăşoară în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie 2010, în fiecare sâmbătă, între orele 10:00-12:00.

Subiectul de studiu al acestui modul este tratarea liberă şi creativă a unor teme alese pornind de la înţelegerea formei şi compoziţiei.

Modulul este ideal pentru acei copii care vor să se iniţieze sau să aprofundeze noţiunile de bază în artă, trecând prin mai multe tehnici artistice specifice: desen în creion, cărbune şi pictură în culori acrilice.

În primele şedinţe copiii vor fi îndrumaţi să observe cu atenţie şi să redea modul în care lumina cade pe suprafeţe, modul de dispunere a obiectelor în spaţiu şi compunerea lor în pagină, înţelegerea volumelor, a proporţiilor şi a raporturilor dintre obiecte, contrastele cromatice, grupe de complementare şi griurile colorate.

În ultimele şedinţe se urmăreşte stimularea imaginaţiei şi creativităţii folosind noţiunile de limbaj plastic învăţate pe parcursul anului şi tehnici mixte.

Modulul este alcătuit din 5 şedinţe a câte 2 ore, începând cu data de 20 noiembrie în fiecare sâmbătă, între orele 10.00-12.00 cu o pauză de 10 min. În măsura în care sunt mai multe cereri, se va forma o nouă grupă.

Costul modulului (incluzând materialele folosite) este de 300 lei. Pentru rezervarea locului se percepe o taxă de 100 lei, care se deduce din valoarea totală a cursului. Restul de 200 lei se achită la prima şedinţă.

Grupa este formată din maxim 6 cursanţi. Înscrierile se fac până pe data de 17 noiembrie în scris la adresa de e-mail cursuri.galeriamora@gmail.com sau la telefon 0723.404.617.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com