Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.03.2010

Cursuri de artă pentru copii

Galeria de artă Mora din Bucureşti organizează în perioada 17 aprilie - 22 mai 2010 (1, 2 mai - zile libere) două cursuri de artă adresate copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, respectiv între 8 şi 13 ani.

1. De-a joacă cu vântul.
Curs de artă pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani.

Acest nou curs de artă propune o temă inspirată din arta asiatică tradiţională, în care copiii vor crea diverse obiecte specifice culturii tradiţionale chineze, obiecte decorative şi uzuale: evantai, zmeu-dragon şi un mobil (în care tradiţia orientală se va îmbina cu elemente din cultura artistică apuseană).

Zmeul-dragon (windsock), în formă tubulară, va fi realizat din hârtie şi pictat în culori simbolice, specifice culturii chineze. Pentru mobil se vor folosi materiale precum sârmă, hârtie şi pastă ceramică, copiii creând un obiect cu o formă neregulată, dar în echilibru. Elementele sale vor fi desenate şi modelate din pastă ceramică, având ca sursă de inspiraţie animalele fantastice ale culturii tradiţionale chineze.

Cu fiecare etapă de realizare a obiectelor, copiii vor învăţa tehnici artistice diferite: desen, pictură, modelaj sau colaj. La finalul acestui curs, copiii vor avea satisfacţia obţinerii unor piese unicat şi vor fi dobândit cunoştinţele necesare pentru realizarea altor idei personale.

Durata cursului este de 5 săptămâni. Cursul este alcătuit din 5 şedinţe a câte 2 ore, iar cursanţii sunt împărţiţi în 2 grupe de lucru. Cursul începe în data de 17 şi respectiv 18 aprilie şi se desfăşoară în fiecare sâmbătă, respectiv duminică, între orele 10-12, cu o pauză de 15 min. Costul cursului, care include materialele folosite, este de 220 Lei.

2. Curs de Iniţiere în artă şi aprofundarea elementelor de limbaj plastic - Figurativul - studiul corpului uman - desen, pictură
Curs de artă pentru copii cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani.

În acest modul, copiii vor studia formele şi proporţiile corpului uman, urmărindu-se noţiuni de perspectivă şi felul în care umbra şi lumina construiesc forma şi o definesc.

Temele abordate pe parcursul celor cinci şedinţe ale acestui modul aduc în atenţia copiilor noţiuni de bază ale artei figurative, precum idealul de frumuseţe şi canonul în artă, reprezentare plană şi reprezentare în profunzime.

Copiii vor experimenta tehnici diferite prin care pot reda figură umană. Prin exerciţiile de desen şi pictură, copiii vor învăţa să folosească linia şi valoraţia pentru a sugera spaţiul şi a explora forma tridimensională. Ţinta acestui curs este antrenarea ochiului, mâinii şi minţii, formarea unui anumit tip de gândire şi cercetare, astfel încât copiii să privească un subiect dat într-o manieră artistică.

Durata cursului este de 5 săptămâni. Cursul este alcătuit din 5 şedinţe a câte 2 ore, iar cursanţii sunt împărţiţi în 2 grupe de lucru. Cursul începe în data de 17 şi respectiv 18 aprilie şi se desfăşoară în fiecare sâmbătă, respectiv duminică, între orele 14-16, cu o pauză de 15 min. Costul modulului (incluzând materialele folosite) este de 300 lei.

Grupa este formată din maxim 6 cursanţi.

Înscrierile se fac până la data de 16 aprilie la telefon 0734.537721 sau în scris la adresa de e-mail: cursuri.galeriamora@gmail.com

Pentru rezervarea locului se percepe o taxă de 100 Lei, care se deduce din valoarea totală a cursului şi se achită la sediul galeriei. Restul se achită la prima şedinţă.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com