Galeria de Arta

arta pentru tine

  30.06.2009

Portretele lui Peter Pan

Din 1 până în 26 iulie 2009, Librăria Cărtureşti din Iulius Mall, Timişoara, găzduieşte expoziţia fotografului Adrian Cîtu, conţinând portrete de copii realizate de autor în 2008, pe durata unei expediţii în Madagascar. Expoziţia susţine strângerea de fonduri pentru programul TEMPo! privind amenajarea unui spaţiu special de joacă şi exerciţii în cadrul Spitalului Clinic de Copii Cluj-Napoca, Secţia de Distrofici. Programul are drept scop ajutarea copiilor mici cu deficienţe de dezvoltare din cauza malnutriţiei să dobândească abilităţi precum vorbitul, mâncatul, mersul şi jucatul.

Portretele lui Peter Pan

Conceptul expoziţiei vorbeşte despre frumuseţea gesturilor mărunte care aduc fericire în viaţa unor copii, oriunde s-ar afla ei. Pornind de la povestea aparent exotică a copiilor din Madagascar, care îşi găsesc fericirea copilăriei în lucruri pe care noi le considerăm fără valoare - cutii de conserve goale, pixuri, bomboane sau pungi cu cărbuni, expoziţia încearcă să atragă atenţia asupra importanţei pe care o pot avea în viaţa unui copil din România altfel de “lucruri mărunte” precum o vorbă bună, o fărâmă de timp, un gest de omenie.

Amenajarea spaţiului de joacă pentru copiii distrofici costă 4000 lei, bani pe care fotograful Adrian Cîtu intenţionează să-i strângă prin vânzarea fotografiilor şi cărţilor poştale aferente expoziţiei “Portretele lui Peter Pan”, în reţeaua librăriilor Cărtureşti şi pe site-ul www.traveler.ro. Încasările rezultate în urma vânzării fotografiilor şi cărţilor poştale vor fi folosite integral şi exclusiv în cadrul programului TEMPo!.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. Salutare! Expozitia va fi si in Cluj, debuteaza pe 1 august si sta pana pe 30 august.

    Multumesc frumos pentru post.
    Andreea

    Comentariu de Andreea Catu | 2.07.2009

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com