Galeria de Arta

arta pentru tine

  29.11.2011

Chipuri de sărbătoare

Asociaţia “De dragul artei” propune în luna decembrie 2011, în Muzeul Naţional al Ţăranului Român, un program special de educaţie creativă adresat familiilor cu copii între 2 şi 6 ani, care se va finaliza cu o expoziţie: “Chipuri de sărbătoare”. Expoziţia va prezenta lucrările copiilor şi va avea vernisajul duminică, 18 decembrie, de la ora 17:00, în “Galeria la nuiele”, spaţiu oferit de Cărtureşti. Programul propune două tipuri de activităţi: vizită interactivă în muzeu şi un atelier creativ. Muzică, joc, poveste şi descoperire în familie şi în grup, prin imagini maiestrit pictate şi prin experienţa personală a copilului în raport cu mama sa.

De dragul artei

În sala de Icoane a muzeului, pornind de la frumoase icoane care îi reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul, se vor propune jocuri şi activităţi care vor face referire pe de o parte la evenimentul sărbătorit de Crăciun, naşterea lui Iisus, şi, pe de altă parte, la propria experienţă a copilului în raport cu mama sa. Astfel, familiile vor fi invitate să identifice detaliul semnificativ dintr-o icoană, cei mici împreună cu mama urmând să imite gesturile şi mimica observate în icoană şi să compare personajele cu cele din fotografia pe care fiecare copil va trebui s-o aducă: mama cu bebeluşul în braţe. Cei mai mari vor face schiţe după icoane, iar totul va fi agrementat de un colind şi de povestea Crăciunului într-o atmosferă de sărbătoare. În atelier copiii ajutaţi de părinţi vor realiza icoane sub formă de colaje tridimesionale.

Programele se desfăşoară după următorul orar:
• sâmbată, 3 decembrie, ora 10:00, familii cu copii de 2-3 ani
• sâmbată, 3 decembrie, ora 11:30, familii cu copii de 3-4 ani
• duminică, 4 decembrie, ora 10:30, familii cu copii de 4-6 ani
• sâmbată, 10 decembrie, ora 10:00, familii cu copii de 2-3 ani
• sâmbată, 10 decembrie, ora 11:30, familii cu copii de 4-6 ani
• duminică, 11 decembrie, ora 10:30, familii cu copii de 3-4 ani
• sâmbată, 17 decembrie, ora 10:00, familii cu copii de 3-4 ani
• sâmbată, 17 decembrie, ora 11:30, familii cu copii de 4-6 ani
• duminică, 18 decembrie, ora 10:30, familii cu copii de 2-3 ani

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la adresa de e-mail programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul 0747.027353.

Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri, 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc.

Asociaţia îşi propune să fie o sursă de inspiraţie pentru educaţia din România, să propună cele mai adaptate, imaginative şi moderne programe de educaţie creativă în muzee sau spaţii similare.

De dragul artei

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com