Galeria de Arta

arta pentru tine

  4.05.2009

Pictând cu lumină

Galeria de artă Nicole Blanco din Espacio Niram - Madrid, organizează, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Madrid, expoziţia de fotografie “Pictând cu lumină – Viziune fotografică despre Dalí, Picasso, Bacon, Caravaggio, Da Vinci” a artistului român Bogdan Ater, între 1 şi 15 mai 2009.


Comisarul expoziţiei este Prof. Dr. Begoña Fernández Cabaleiro, membru AEICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă). Acesta a susţinut la inaugurare o scurtă prelegere despre arta fotografică a lui Bogdan Ater. De asemenea, Horia Barna, directorul ICR Madrid, a intervenit cu o prezentare critică. A avut loc şi proiecţia scurt-metrajului “Photographic Vision”, realizat de Defeses Fine Arts PR Agency.

Această primă serie de fotografii, intitulată “Pictând cu lumină”, face parte din proiectul mai amplu “Viziune fotografică”, ce oferă o reinterpretare a picturii prin fotografie. Au fost alese, în această prima fază, câteva picturi celebre: “Spania” şi “Descoperirea Americii de Cristofor Columb” de Salvador Dalí, “Fecioara Stâncilor” de Leonardo da Vinci, “Portretul Papei Inocenţiu al X-lea” de Francis Bacon, “Două surori” de Pablo Picasso, “Narcis” de Caravaggio şi “Metamorfoza lui Narcis” de Salvador Dalí.

Bogdan Ater s-a născut la Bucureşti, în 1980. A studiat Pictura în cadrul Academiei de Arte Frumoase, dedicându-se, apoi, artei fotografice. În prezent, locuieşte la Madrid.

Pictând cu lumină

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Video, Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com