Galeria de Arta

arta pentru tine

  24.05.2012

rupTrup / break Body

Vineri, 25 mai 2012, de la ora 19:00, la Atelier 030202 din Bucureşti (Sala Nouă a Teatrului de Comedie, str. Sfânta Vineri nr. 11), are loc vernisajul expoziţiei “rupTrup / break Body”, semnată de Bogdan Raţa and Mihai Zgondoiu, Expoziţia poate fi vizitată până pe 14 iunie 2012.

rupTrup

Robert Șerban, scriitor & critic de artă, spune: “Bogdan Raţa şi Mihai Zgondoiu nu sunt doar doi artişti tineri, ci şi doi bărbaţi tineri pentru care trupul este un univers extrem de ofertant. Şi, ca orice univers, el pare infinit şi este plin de surprize, tentaţii, necunoscute, bucurii, angoase, metamorfoze. Iar ei nu se mulţumesc să-l exploreze… epidermatic, adică nu rămân doar bărbaţi, ci îl sondează cu instrumentele artei vizuale. Îl… rup şi călătoresc prin el. O parte din ce au descoperit ei se poate vedea. Şi se poate explora mai departe!”

Dan Mircea Cipariu, scriitor & comentator de artă, adaugă: “Spaţiu al alienării ori al eliberării de sine, trupul devine pentru doi dintre cei mai importanţi tineri artişti vizuali de la noi, Bogdan Raţa şi Mihai Zgondoiu, loc de cercetare, alchimie a unor timpuri postmoderne şi cunoaştere egotică. În fond, ni se propune o operă deschisă privirii în Interior, acolo unde e şi întunericul, şi abisul, şi germenele de lumină. Dincolo de execuţia stilistică sigură şi care asimilează canonul şi anticanonul, rămâne bucuria de a descoperi în corpusculul unei forme unda Creaţiei şi metafizica unei priviri în care se plimbă, văzută ori nevăzută de nimeni, Particula lui Dumnezeu!”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com