Galeria de Arta

arta pentru tine

  20.02.2013

Post alegorii

Miercuri, 20 februarie 2013, de la ora 18:00, la Atelier 030202 (Sala Nouă TC, str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti) are loc vernisajul expoziţiei “Post alegorii” de Fehér László (Ződ). Curator este Mihai Zgondoiu.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 20 februarie - 11 martie 2013.

Mihai Zgondoiu spune: “Fehér László (Ződ) a crescut cioplind. Încă de mic și-a exersat acest meșteșug popular în localitatea Miercurea Ciuc din Transilvania. A fost vreme de câțiva ani ucenic cioplitor, apoi a urmat cursurile Facultății de Arte și Design din Timișoara la secția sculptură.
Imaginarul pe care ni-l propune Ződ astăzi nu este unul foarte la modă. Personajele fantasy imaginate și create de sculptor sunt himerele contemporanului în care putem plonja atunci când realitatea nu ne mai satisface. Lucrările Welcome home, Hide and seek, Good bye, Sugar! ne zâmbesc ironic, dar și iconic din spatele măștilor cu care artistul se identifică rezonant. Post-alegoriile lui Fehér László (Ződ) nu sunt altceva decât poveștile proiectate de fiecare dintre noi atunci când vrem să visăm. Un exercițiu vizual extrem de rafinat și de sincer.”

Fehér László (Ződ) s-a născut pe 14 ianuarie 1988, la Târgu-Mureş. Este absolvent al secției de sculptură a Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara. În 2010, a primit “Diploma de excelenţă” în cadrul Simpozionul Internaţional de piatră, Hodora. Expune în țară, cât și în străinătate.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Sculptura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com