Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.03.2012

Open Me

Miercuri, 14 martie 2012, de la ora 19:00, la Atelier 030202 (Sala Nouă a Teatrului de Comedie, str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti) are loc vernisajul expoziţiei “Open Me”, semnată de Miruna Moraru. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 14 martie - 3 aprilie 2012.

Miruna Moraru

Dan Mircea Cipariu spune: “Un altfel de post al privirii şi al eliberării de tensiunile de zi cu zi ne propune personala de sculptură semnată de Miruna Moraru. Întoarcerea la inocenţă, la discursul vizual care pariază pe estetica frumosului ca loc al devenirii interioare sunt elementele unei viziuni cu care empatizezi numai dacă eşti pe acelaşi nivel de frevenţă, de rezonanţă spirituală. Într-o lume care pariază pe serialitatea mare şi chiar planetară a obiectelor şi a consumului, în care feminitatea este tot mai încorsetată de şabloane, Miruna Moraru imaginează un univers profund şi delicat al intimităţii. O intimitate proteică, liniştitoare şi creatoare, în care poţi ajunge spre vis şi spre călătoria în centrul propriei personalităţi. O inimă cât un glob pământesc, steluţe ca din turtă de zahăr, ursuleţi şi fetiţe care gravitează peste un univers de fluturi şi forme subtile. Toate gândite şi create ca o nevoie de a dărui şi de a face din dar o permanentă reîntoarcere către un timp al trăirii ingenue.
OPEN ME este o invitaţie către revelaţie şi visare cu ochii deschişi.
OPEN ME este şi o fină ironie adusă artei care a devenit tot mai mult marketing, instalaţie şi concept. E un fel de a spune că viaţa ni se deschide şi mai mult cu energiile ei pozitive şi înălţătoare dacă ştii să îţi laşi mintea deschisă şi meştegul deschis pentru inimă şi SUFLET!
Expoziţia Mirunei Moraru este un semn că anul 2012, tot mai des trâmbiţat ca fiind al sfârşitului, este unul al renaşterii.
Dincolo de execuţia stilistică ireproşabilă, de nuanţele morfologice ale formelor şi personajelor ce au puterea să creeze mitologie şi stare, remarcăm dicţiunea interioară a unei artiste care pariază pe puterea de seducţie a unui nou crez figurativ şi nostalgic.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com