Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.06.2012

Pictori de azi la Balcic, ediţia 2012

Mmarţi, 12 iunie 2012, de la ora 18:00, Elite Art Gallery organizează vernisajul expoziţiei de pictură “Pictori de azi la Balcic, ediţia 2012″, pe simezele din strada Academiei nr. 15, Bucureşti. Gazdele vernisajului sunt Mihaela Dragomir, Preşedintele Elite Art Club Unesco, şi Marius Tiţa, cunoscut publicist şi critic de artă.

Expoziţia prezintă rezultatele ultimei tabere de pictură de la Balcic, care face parte din proiectul “Pictori de azi la Balcic”, cel mai important proiect privat de artă contemporană românească, care îşi propune să redescopere valenţele care au făcut din Balcic o temă legendară în istoria artei româneşti şi să plaseze acest subiect în creaţia contemporană.

Expun lucrări inspirate şi dedicate Balcicului cunoscuţii pictori Florin Bârză, Vitalie Butescu, Corneliu Drăgan-Târgovişte, Mihai Gavril, Mihai Potcoavă, artişti care, împreună cu criticul de artă Marius Tiţa, au lucrat timp de o săptămână în grădinile Castelului de la Balcic, “Cuibul liniştit” al reginei Maria.

“Pictori de azi la Balcic” este cel mai amplu proiect de artă contemporană prin continuitate, dezvoltare logistică şi participarea a numeroşi artişti consacraţi, ori in plin proces de formare. Proiectul, iniţiat în 2003 de Elite Art Club Unesco, serveşte acum ca o platformă prin care se selectează artişti pentru proiecte noi.

Peste 200 de artişti plastici au participat la taberele organizate în cadrul proiectului, peste 100 de expoziţii personale şi de grup, peste 15000 de cataloage tipărite, peste 50000 de vizitatori şi o impresionantă colecţe de “balcicuri”.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 11 iunie–14 august, în fiecare zi de luni până vineri de la ora 11:00 la ora 19:00, iar sâmbătă de la ora 10:00 la ora 14:00.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com