Galeria de Arta

arta pentru tine

  12.10.2011

Capul de panteră

Vineri, 14 octombrie 2011, de la ora 19:30, la Galeria 26 din Bucureşti (Str. Dr. Staicovici, nr. 26) are loc vernisajul expoziţiei “Capul de panteră”. Aceasta reprezintă un nou exerciţiu despre vedere şi contextele pe care le creează aceasta.

Capul de pantera

În spaţiul Galeriei 26, Bogdan Teodorescu şi Silvia Costin prezintă o instalaţie compusă din câteva piese în volum şi un tablou. Aproape toate piesele sunt acoperite cu un model care imită blana de leopard (panthera pardus) prin care se evită, desigur, contactul direct cu tabloul. Acesta este avantajat de poziţia sa centrală şi diferenţa mediului folosit pentru a fi creat, dar contextul asemănător unui exemplu de op-art forţează ordinea de receptare. Instalaţia poate fi luată şi drept o strategie de camuflaj ori un eseu despre bulversare, în ciuda aparentei rigori. Într-un anumit sens, “Capul de panteră” pune în discuţie noţiuni şi expresii precum ce este important?, distanţa sau iluzia, incluzând şi notele de ridicol şi gravitate pe care le presupun.

Silvia Costin şi Bogdan Teodorescu, născuţi în 1980, locuiesc în Bucureşti. Lucrează independent, dar colaborează din 2001.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com