Galeria de Arta

arta pentru tine

  12.03.2013

Momentum

Spaţiul de artă contemporană Aiurart din Bucureşti (Str. Lirei, 21) prezintă în perioada 14 martie - 30 martie 2013 expoziţia colectivă “Momentum”, organizată de Asociația Experimental Project și Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen: FILIA. Vernisajul are loc pe 14 martie, de la ora 19:00.

Momentum

Artiștii care expun sunt Carmen Acsinte, Matei Bejenaru, Simona Dobrescu, Mario Ionescu, Dan Pierșinaru, Renée Renard, Marilena Preda Sânc, Valeriu Șchiau şi Patricia Teodorescu, proiectul fiind coordonat de Oana Băluță și Olivia Nițiș.

John Wallis, matematician englez, scria în 1670, în lucrarea “Mechanica sive De Motu, Tractatus Geometricus”: “Dacă forţa este mai mare decât rezistenţa, mişcare este ceea ce va rezulta.” Aceasta este ideea care concentrează conceptul expoziţiei.

“Momentum” este un proiect despre recuperarea istorică și, în egală măsură, despre schimbarea de sens pe care tradiția și dinamica socio-politică și culturală au determinat-o în timp la nivelul mentalităților colective. “Momentum” invită la reflexie, la deconstrucție și resemnificare. “Momentum” înseamnă recuperarea unui time frame și implicațiile simptomatice ale acestui proces. “Momentum” face trimitere la un sistem închis, dar și la impulsul care îl poate reconfigura.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com