Galeria de Arta

arta pentru tine

  22.02.2012

Libertate în labirint

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează miercuri, 22 februarie 2012, de la ora 17:00, vernisajul expoziţiei „Libertate în labirint”, semnată de Marilena Preda Sânc. Expoziţia este deschisă publicului în perioada 22 februarie - 18 martie 2012.

Olivia Niţiş spune: „Anatomia proiectului ne îndeamnă la un parcurs autoreferenţial ca expresie a unor preocupări subiective nu doar legate de tematici filozofice, ci şi de problematici socio-politice. Marilena Preda Sânc ne propune o privire asupra unor decenii de activitate constantă, o trecere în egală măsură istorică şi conceptuală prin poveştile personale prinse în cele patru teme majore: corp-peisaj, modulii, globul şi feminisme.”

La rândul său, Oliv Mircea explică: „Arta Marilenei Preda Sânc conține o doză suficientă de idealism magic, de inedit și interesant, de viață ironică și de artă ironică, de postromantism (și aici mă gândesc la ceea ce urmează după Baudelaire și după Kierkegaard), o experiență directă și experimentală a noilor limbaje, a corespondențelor dintre senzorial și spiritual, conține repertorii iconice despre corpul uman ca obiect estetic și despre modalitățile publicului de artă de a înțelege și de a aprecia arta vremii în care trăiește. Arta ei conține, cred, tot ceea ce trebuie să conțină pentru a fi prezentă la propriul său Prezent. Tocmai de aceea, ceea ce va urma va fi surprinzător prin recursul la trecutul care ne așteaptă în viitorul imediat.”

Marilena Preda Sânc este unul dintre cei mai activi şi apreciaţi artişti români contemporani. A avut începând cu anul 1980 numeroase expoziţii personale, dintre care merită menţionate cele de la Bucureşti, Bruxelles, New York, Paris, Viena. Cea mai recentă expoziţie personală a avut-o la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti în anul 2011. A participat la numeroase expoziţii de grup şi colective în ţară şi în străinătate, multe dintre ele fiind de referinţă pentru evoluţia artei contemporane. A fost recompensată cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, precum şi cu distincţia Ordinul Meritul Cultural (2004).

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com